E-mail - Koppeling werkt niet

Als u niet kunt mailen vanuit Bloxs en/of als u geen mail ontvangt, dan wordt dit mogelijk veroorzaakt doordat het e-mailadres niet (meer) correct is gekoppeld. Volg onderstaande stappen om dit op te lossen.

1. De koppeling heeft gewerkt maar doet het niet meer

Heeft het mailen eerder wel gewerkt maar nu niet meer? Volg dan de volgende stappen. Is het e-mail adres niet eerder correct gekoppeld of is het een nieuwe e-mail adres, ga dan direct naar onderdeel 2 van dit artikel.

1. Ga naar 'Admin' → 'Koppelingen' → 'E-mail'
  2. Rechts bij 'E-mail adressen' ziet u de gekoppelde mail adressen staan. Klik op 'Wijzig instellingen' bij het mail adres wat niet meer werkt.
  3. Klik op de 'Controleer uitgaande/inkomende configuratie' knoppen.
  4. Bij 'Resultaat laatste controle uitgaande / inkomende mail' verschijnt een groen vinkje of een rood kruisje.
    1. Ziet u een groen vinkje? Klik dan op 'Test e-mail verzenden' voor een laatste controle. Als daar ook een groen vinkje verschijnt dan is de mail correct gekoppeld en kunt u weer mailen.
    2. Ziet u een rood kruis? Ga dan verder naar optie 2.

2. Bovenstaande lost het probleem niet op of de koppeling wordt voor het eerst gemaakt

Lost bovenstaande het probleem niet op, of is het e-mail adres nog niet eerder correct gekoppeld, dan moet de koppeling volledig (opnieuw) ingesteld worden.

De manier waarop de koppeling gemaakt moet worden verschilt per e-mail provider, klik op het artikel welke voor het e-mailadres van toepassing is:

E-mail - Koppelen Office365 e-mailadres

E-mail - Koppelen Gmail e-mailadres

E-mail - Koppelen Overig e-mailadres

Lukt het niet om de koppeling te maken of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de Helpdesk en dan helpen we u graag verder.