Open navigation

Financieel - Inkoopfacturen doorbelasten

Wanneer u een inkoopfactuur (gedeeltelijk) wilt doorbelasten vanuit de beheerder naar de eigenaar, dan kunt u gebruik maken van de optie 'Inkoopfacturen doorbelasten'. Om dit te configureren, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Inkoopfacturen doorbelasten'. 


 

1. Algemeen


Zet de optie 'Inkoopfacturen doorbelasten' aan om van deze functie gebruik te maken. 


Met deze optie kunt u een inkoopfactuur (gedeeltelijk) doorbelasten van de beheerder aan een eigenaar. Het doorbelasten bestaat uit het aanmaken van de inkoopfactuur van de leverancier aan de beheerder, in de administratie van beheerder, hierin kan aangegeven worden welke factuurregels doorbelast moeten worden. 


Zodra de inkoopfactuur wordt goedkeurd, zal er automatisch een verkoopfactuur worden aangemaakt van de beheerder aan de eigenaar met de door te belasten kosten.

Na het goedkeuren van de verkoopfactuur, wordt automatisch een inkoopfactuur in de administratie van de eigenaar aangemaakt met daarin de doorbelaste kosten.


2. Onderwerp verkoopfactuur

 

Indien u een inkoopfactuur (gedeeltelijk) doorbelast, dan wordt een verkoopfactuur aangemaakt. Hier kunt u het onderwerp van deze verkoopfacturen instellen, daarbij heeft u de mogelijkheid om variabele velden toe te voegen zoals het factuurnummer en het onderwerp van de inkoopfactuur.


3. Door te belasten kosten

 

Hier kunt u de items 'door te belasten kosten' beheren. Klik op een item om de eigenschappen van het item te wijzigen, hierin kunt u onder andere de naam van het item instellen, de bijbehorende grootboekrekening en de commissie die berekend moet worden.


Klik op '+ Door te belasten kosten toevoegen' om een item toe te voegen.


Let op: U kunt alleen grootboekrekeningen kiezen die specifiek voor het doorbelasten van facturen zijn. U kunt dit instellen in 'Admin' → 'Financieel' → 'Grootboekrekeningen'. Klik op de gewenste grootboekrekening en kies bij het veld 'Specifiek voor' voor 'Doorbelasten inkoopfacturen'.

4. Automatisch goedkeuren

  • Automatisch goedkeuren inkoopfacturen met door te belasten kosten:

Door het aanzetten van deze optie, worden inkoopfacturen met door te belasten kosten direct goedgekeurd als u in de detailpagina van de inkoopfactuur op 'Definitief verwerken' klikt.


  • Automatisch goedkeuren verkoopfacturen met door te belasten kosten:

Door het aanzetten van deze optie, worden verkoopfacturen, die voortvloeien uit inkoopfacturen met doorbelaste kosten, direct goedgekeurd.


  • Automatisch goedkeuren inkoopfacturen met doorbelastekosten:

Door het aanzetten van deze optie, worden inkoopfacturen, die voortvloeien uit verkoopfacturen met door te belasten kosten, direct goedgekeurd.