Bouwdelen - Details

Om de detailgegevens van een bouwdeel te zien, klikt u op het bouwdeel in het totaaloverzicht van alle bouwdelen (zie Objecten → Complexen → Bouwdelen). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van het bouwdeel:

Bij het openen van de detailgegevens wordt het volgende scherm zichtbaar.

1. Tabbladen

• Bouwdeel:

In dit tabblad worden de algemene gegevens van het object getoond, welke gegevens dit zijn is nader toegelicht in dit artikel.

• Units:

In dit tabblad worden de units getoond welke tot dit bouwdeel behoren. U kunt hier units inzien, wijzigen en toevoegen.

• Contracten:

In dit tabblad zijn de contracten terug te vinden welke aan het object gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld de huurcontracten welke betrekking hebben op het object.

• Leegstand:

Hier worden de leegstandsboekingen getoond. Wilt u gebruik maken van automatische leegstandsboekingen, ga da naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.

• Bestanden:

In dit tabblad worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan het object, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.

• Meldingen:

Hier worden alle meldingen getoond die betrekking hebben op dit object.

• Meterstanden:

In dit tabblad worden de meterstanden getoond van het object. U kunt hier meterstanden inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Tevens kunt u hier bijlagen toevoegen per meterstand, zoals een foto van de energiemeter.

• Sleutelbeheer:

In dit tabblad worden de sleutels getoond van het object. U kunt hier gegevens van sleutels inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Zo kunt u hier onder andere registreren welke sleutels er zijn, aan welke relaties de sleutels zijn uitgegeven en per welke datum.

• Notities:

In dit tabblad worden notities met betrekking tot het object getoond. U kunt hier notities inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen.

• Taken:

In dit tabblad worden taken met betrekking tot het object getoond. U kunt hier taken inzien, wijzigen, aanmaken en afronden.

Let op: Of al de genoemde tabbladen getoond worden, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er tabbladen, dan kunt u dit instellen in Admin → Objecten.

2. Bouwdeel

Hier staan algemene gegevens zoals het unieke objectnummer, de categorie en het adres. Tevens staat hier tot welk complex het bouwdeel behoort.

3. Financieel

Hier staan de aan het object gekoppelde relaties weergegeven.

4. Financieel

Hier staat weergeven of het object als verkocht is geregistreerd.

5. Oppervlaktegegevens

Hier staan de totale BVO en VVO van het bouwdeel. Dit is gebaseerd op de oppervlaktes van de onderliggende units.

6. Beheer

Hier staat aangegeven of er technisch en/of financieel beheer van toepassing is voor dit object.

7. Wijzigen

Via de knop 'Wijzigen' kunt u de gegevens in dit tabblad wijzigen. Dit maakt het onder andere mogelijk om het object de status 'Verkocht' te geven of om het object te verwijderen.

Let op: U kunt een object niet verwijderen als deze in gebruik is, of is geweest. Bij het klikken op de knop 'Verwijderen' verschijnt dan een foutmelding met toelichting. In dat geval, kunt u het object archiveren door deze op 'Verkocht' te zetten per de gewenste datum.