Digitaal ondertekenen - Werkwijze

In de onderstaande stappenplan wordt uitgelegd hoe u de functie 'Digitaal ondertekenen' kunt gebruiken in Bloxs nadat deze is ingericht.

Heeft u de functie nog niet aangezet en/of ingericht, ga dan eerst naar Digitaal ondertekenen - Instellen

Voor een goede werking van de functie is het belangrijk om dit stappenplan te volgen. Dit o.a. om ervoor te zorgen dat de digitale handtekeningen in de juiste plek op het document terecht komen.

Stappenplan 'Digitaal ondertekenen'

1. Maak een nieuw 'Huurcontract wonen' in 'concept' aan;
  2. Vul de gegevens in zoals gebruikelijk;
  3. Klik op het tabblad 'Ondertekenen';
  4. Klik vervolgens rechtsboven op '+Nieuw'.

Na de bovenstaande stappen, verschijnt er een scherm zoals in onderstaande screenshot.

1. Vul eerst de gegevens in aan de linkerzijde:
    • Kies het gewenste contracttemplate.
    • Vul de datum in van de contractregels die getoond moeten worden. Dit wordt automatisch ingevuld en dit hoeft u niet te wijzigen.
    • De huurders worden getoond, deze worden automatisch ingevuld o.b.v. van wat in het eerste tabblad van het contract is ingevuld. U kunt per huurder kiezen naar welk e-mail adres de ondertekeningsmail gestuurd moet worden.
    • Indien de eigenaar ook moet tekenen, zet dan het vinkje ‘Eigenaar ondertekenen’ aan;
    • Klik bij de eigenaar vervolgens op ‘+ Ondertekenaar’ om aan te geven naar welke relatie er namens de eigenaar ondertekent.

2. Nu kunt u aan de slag met de gegevens aan de rechterzijde:
    • Klik op het ‘ververs / ronddraaiende pijl’ icoontje om het contract te actualiseren o.b.v. de gegevens die aan de linkerkant zijn ingevuld.
    • Klik op ‘Document wijzigen’ voor het geval u nog iets wilt aanpassen in het contract.
    • Het contract wordt vervolgens gedownload naar Word. Voer de gewenste wijzigingen door, sla het Word bestand op als pdf, en upload deze in Bloxs in het pop-up scherm.

• Let op: het is van belang dat u altijd eerst de gegevens aan de linkerkant invult, en dan het document ververst, voordat u op 'Document wijzigen' klikt.
      Download het document daarom niet vanuit de 'Print' knop van het eerste tabblad, maar via 'Document wijzigen' vanuit het tabblad 'Ondertekenen'.

3. Klik op ‘Opslaan en versturen’ om het document ter ondertekening aan te bieden. Alle tekenaars krijgen een e-mail om het document digitaal te onderteken. U kunt de status van de ondertekening volgen in het tabblad ‘Ondertekenen’ van het concept contract.