Complexen - Nieuw

Om een nieuw complex aan te maken, ga naar 'Objecten' → 'Complexen' en klik rechtsboven op de groene knop '+Complex'.

Dan opent het volgende scherm:

1. Complex

• Vrije naam:

Hier kan een vrije naam worden ingevoerd voor het complex.

• Categorie:

Hier kunt u een categorie invoeren voor het complex

• Adres:

Hier kunt u het adres van het complex invoeren.

• Bouwjaar:

Hier kunt u het bouwjaar van het complex invoeren.

• Energie-Index:

Hier kunt u de Energie-Index van het complex invoeren.

• Energielabel:

Hier kunt u het energielabel van het complex invoeren.

• Kadastraal nummer:

Hier kunt u een kadastraal nummer invoeren voor het complex.

• BAG ID:

Hier kunt u de BAG ID van het complex invoeren.

2. Contactgegevens

• Eigenaar:

Hier kan de eigenaar van het complex worden geselecteerd.

• Makelaar:

Hier kan de makelaar van het complex worden ingevoerd.

• Extra relaties:

Hier kunt u extra relaties toevoegen aan het complex. De beschikbare extra relaties kunt u configureren in 'Admin' → 'Objecten'.

3. Financieel

• Mandaatbedrag:

Hier kunt u het mandaatbedrag invoeren voor dit complex en de onderliggende units. Dit bedrag kan automatisch terugkomen in werkbonnen die u naar een leverancier stuurt vanuit een 'Melding' (zie 'Techniek' > 'Meldingen').

• Bankrekening (voorkeur):

Hier kan de voorkeursrekening worden ingesteld. Dit is de standaard rekening die wordt gebruikt alle nieuwe huurcontracten van de units van dit complex (wonen en BOG).

• In beheer vanaf:

Hier kan worden ingevoerd vanaf wanneer u het complex in beheer heeft.

• Verkocht:

Hier kunt u aanvinken of het complex is verkocht aan een andere partij of dat u deze om een andere reden wilt archiveren.

• Verkoop datum:

Hier kunt u de datum invoeren waarop het complex is verkocht aan een andere partij / u het object niet meer in beheer heeft. Het object wordt hiermee gearchiveerd per de verkoopdatum, dit is achteraf nog aan te passen / terug te zetten.

4. Beheer

• Technisch beheer:

Indien er technisch beheer van toepassing is op het complex kunt u dat hier aanvinken.

• Financieel beheer:

Indien er financieel beheer van toepassing is op het complex kunt u dat hier aanvinken.

5. Opmerkingen

Indien u nog extra opmerkingen wil plaatsen bij dit complex, kunt u dat hier invoeren.

6. Acties

• Annuleren:

Indien u het complex wilt annuleren, klikt u op deze knop.

• Opslaan:

Indien u het complex wilt aanmaken en opslaan, klikt u op deze knop.

Let op: Of al de genoemde velden getoond worden en uit welke opties u kunt kiezen, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er velden of wilt u bepaalde keuze opties uitbreiden/aanpassen, dan kunt u dit instellen in Admin → Objecten → Complexen.