Portaalbeheer - Toegang beheren

Om de toegang tot de portalen te beheren, ga naar 'Admin' → 'Portaalbeheer' → 'Toegang beheren'.

1. Type portalen

In de tabbladen worden de verschillende type portalen weergeven. Dit betreft het huurders-, eigenaren- en makelaarsportaal. Klik op een tabblad om het toegangsbeheer-overzicht te tonen van dit type relatie.

2. Overzicht

Hier ziet u een overzicht van de relatie gebruik kunnen maken van het portaal. U ziet hierin de naam van de relatie, of de relatie al toegang heeft gekregen tot het portaal en wanneer de de relatie voor de laatste keer is ingelogd.

De status 'Actief' betekent dat de relatie toegang heeft gekregen tot het portaal, de status 'Inactief' betekent dat de relatie die toegang niet (meer) heeft en dus niet kan inloggen.

3. Weergaveopties

• Status:

Met deze optie kunt u kiezen welke portaalgebruikers moeten worden getoond. Daarbij heeft u keuze uit: Alle, Actief en Inactief.

• Export:

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar Excel.

• Zoeken:

Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke relatie.

4. Toegang verstrekken/intrekken

Hier kunt u de toegang voor 1 of meerdere gebruikers in één keer verstrekken of intrekken.

• Openen:

Selecteer de relatie(s) door middel van het selectievakje. Klik vervolgens op 'Openen' om het portaal te openen. Er komt nu een e-mail klaar te staan bij 'Te verzenden' met daarin de inloggevens voor de betreffende relatie(s).

In het tabblad 'Portaal' van de relatie staat weergegeven dat het portaal is geopend met daarbij de datum en het tijdstip van openen.

• Sluiten:

Selecteer de relatie(s) door middel van het selectievakje. Klik vervolgens op 'Sluiten' om de toegang tot het portaal in te trekken. De relatie is nu geblokkeerd.

In het tabblad 'Portaal' van de relatie staat weergegeven dat het portaal is geblokkeerd met daarbij de datum en het tijdstip van het blokkeren.

U kunt portalen ook openen en sluiten in het tabblad 'Portaal' van een relatie (zie de module 'Relaties').