Projecten - Algemeen

Om de algemene instellingen van de module Projecten te configureren, ga naar 'Admin' → 'Projecten'.

1. Projecten gebruiken

Door het aanzetten van deze optie verschijnt in de bovenbalk een knop voor de module 'Projecten'. Hierin kunt u projecten aanmaken en gebruiken.

2. Projectnummer

Elk project heeft een unieke referentie, dit heet het 'Projectnummer'. De opbouw van deze code is standaard geconfigureerd, indien u een andere code wenst, bijvoorbeeld een andere beginletter of cijferreeks, dan kunt u dat hier aanpassen.

3. Tabbladen

• WOZ-waarde gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie wordt het tabblad 'Waardes' getoond. In dit tabblad kunt u de WOZ-waarde van het project vastleggen.

• Vrije waardes gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie, is het mogelijk om vrije waardes te gebruiken. Het type vrije waardes kunt u zelf instellen.

• Tabblad bestanden:

Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij elk project een tabblad 'Bestanden' weergegeven. Hierin kunnen bestanden toegevoegd worden.

• Tabblad 'Budgetten' gebruiken:

Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij elk project een tabblad 'Budgetten' weergegeven. Hierin worden de aan het project gekoppeld budgetten getoond.

4. Velden tonen

• Fase gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven in welke fase het project zich bevindt.

• Fases:

Hier kunt u de beschikbare fases inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Fase toevoegen' om een fase aan te maken.

• Strategie gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wat de strategie is.

• Strategie:

Hier kunt u de beschikbare strategieën inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Strategie toevoegen' om een strategie aan te maken.

• Oplevering gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wat de oplevering is.

• Oplevering:

Hier kunt u de beschikbare opleveringen inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Oplevering toevoegen' om een oplevering aan te maken.

• Externe ontwikkelaar:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wie de externe ontwikkelaar is. Daarbij kunt u een bestaande relatie kiezen (persoon, organisatie of leverancier).

• Controller:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wie de controler is. Daarbij kunt u een bestaande relatie kiezen (persoon, organisatie of leverancier).

• Vastgoedmanager:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wie de vastgoedmanager is. Daarbij kunt u een bestaande relatie kiezen (persoon, organisatie of leverancier).

• Verwachte opleveringsdatum:

Door het aanzetten van deze optie kunt u de verwachte opleveringsdatum per project vastleggen.

• Administratie gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven welke soort administratie voor het project van toepassing is.

• Administratie:

Hier kunt u de beschikbare administraties inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Administratie toevoegen' om een administratie aan te maken.

• Aandeel:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project het percentage van het aandeel aangeven.

• Projectstatus gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven wat de status is.

• Projectstatus:

Hier kunt u de beschikbare statussen inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Status toevoegen' om een satuts aan te maken.

• Bezetting gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt per project aangeven welke soort bezetting voor het project van toepassing is.

• Administratie:

Hier kunt u de beschikbare bezettingen inzien, wijzigen en toevoegen. Klik op '+ Bezetting toevoegen' om een bezetting aan te maken.