Bank - Incassobatch details

Klik op een incassobatch in 'Financieel' → 'Bank' → 'Batches' om de details te openen.

1. Details bankrekening

Hier ziet u vanaf welke bankrekening de incasso's worden uitgevoerd.

2. Transacties

Hier ziet u een overzicht van de transacties welke in deze batch zijn opgenomen. In de kolom 'Incassodatum' is aangegeven op welke datum de betaling geïncasseerd zal worden, deze datum mag niet in het verleden liggen.

Klik op het 'rode kruis' in de laatste kolom om een transacties uit de batch te verwijderen. De transactie wordt dan opnieuw klaar gezet bij 'Incasso'.

3. Acties

Afhankelijk van de status van de incassobatch, kunt u de volgende acties uitvoeren. Per status staat aangegeven welke acties dit zijn.

Concept -

• Incassodatum wijzigen:

Klik hier om in één keer voor alle transacties de incassodatum te wijzigen.

• Download:

Klik hier om de incassobatch te downloaden in .xml formaat zodat u deze kunt uploaden in de bank. Na het downloaden krijgt u de vraag of de batch is geaccepteerd door de bank. Zodra u op 'Geaccepteerd' klikt krijgt de batch automatisch de status 'Verwerkt'. Klikt u op 'Niet geaccepteerd', dan blijft de batch in concept staan.

• Exporteren:

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar Excel.

• Markeer als afgerond:

Klik hier om de incassobatch als afgerond te markeren, de batch krijgt vervolgens de status 'Verwerkt'.

Verwerkt -

• Exporteren:

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar Excel.

• Markeer als te doen:

Klik hier om de incassobatch als 'te doen' te markeren, de batch krijgt vervolgens de status 'Concept' en kan vervolgens gewijzigd en verwerkt worden.