Bank - Afletteren details

Om de transacties van een bankrekening in te zien en te beheren, ga naar 'Financieel' → 'Bank' → 'Afletteren' en klik op een bankrekening.

1. Weergaveopties

• Zoeken:

Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke transactie.

• Filters

Hiermee kunt u kiezen voor 'Alle transacties', 'Toon geboekte transacties' of 'Toon te boeken transacties'.

• Datum:

Hiermee kunt u alleen de transacties binnen een bepaalde periode weergeven.

• Sortering:

Hiermee kunt u kiezen waarop de transacties gesorteerd moeten worden.

2.  Saldo

Hier wordt het saldo van de bankrekening getoond, onderverdeeld in het saldo van de geboekte transacties en het saldo van de nog te boeken transacties.

3. Transacties

Hier ziet u een overzicht van de transacties. Per transactie staat het volgende weergegeven (voor zover aanwezig):

• transactiedatum;
  • indien automatisch gematcht: een 'tandwiel-icoon';
  • afzender van de transactie;
  • bankrekeningnummer van de afzender;
  • omschrijving;
  • bij of af-transactie;
  • transactiebedrag;
  • boekingsstatus.

Klik op een transactie om deze te boeken en/of de boekingsdetails te zien en te wijzigen.

4. Transactie boeken

Klik op een openstaande transactie om deze te boeken, daarbij heeft u twee mogelijkheden:

• Openstaande post zoeken:

Vul de naam van de relatie in en klik op 'Openstaande post zoeken'. Een scherm met openstaande posten verschijnt, hierin kunt u aangeven op welke openstaande post(en) de transactie geboekt moet worden.

• Zelf boeken

Klik op 'Zelf boeken'. Vervolgens verschijnt een scherm waarin u de transactie kunt boeken, daarbij kunt u onder andere de grootboekrekening(en) selecteren waar de kosten op geboekt moet worden.

Let op: De boekingen worden pas definitief zodra u in 'Acties' klikt op 'Alles boeken'.

5. Transactie details

Klik op een geboekte transactie om de details in te zien. In de details kunt u zien op welke relatie, eigenaar, factuur, grootboekrekeningen en/of objecten de transactie is geboekt.

Klik op de 'blauwe-ronde-pijl' om de transactie te heropenen.

Klik op het 'rode kruis' om een boeking of de gehele transactie te verwijderen.

Let op: Heeft u de mogelijkheid niet om transacties te heropenen, te verwijderen of toe te voegen? Dan kunt u dit instellen in 'Admin' → 'Financieel' → 'Bankmutaties' → 'Afschriften wijzigen toestaan'.

6. Acties

• Alles boeken:

Klik op 'Alles boeken' om de gemaakte boekingen definitief te maken.

• Transactie toevoegen

Klik op 'Transactie toevoegen' om handmatig een transactie toe te voegen.