Digitaal ondertekenen - Instellen van de functie

Met de functie 'digitaal ondertekenen' kunt u huurcontracten Wonen, digitaal ter ondertekening aanbieden via Bloxs. U kunt hier als volgt gebruik van maken.

Let op: deze functie kan alleen gebruikt worden voor 'Huurcontracten Wonen'. Dus niet voor 'Huurcontracten BOG'.
Let op: Voor het gebruik van deze functie worden door Bloxs mogelijk extra kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de helpdesk.

1. Overeenkomst aangaan met Ondertekenen.nl

Om gebruik te maken van deze functie dient u vooraf een overeenkomst aan te gaan met Ondertekenen.nl. Ga naar ondertekenen.nl voor meer informatie.

Geef hierbij aan dat u gebruik wil maken van de partnercode van Bloxs (Partnercode: QMBFF6F92020Q).

2. Contracttemplates geschikt maken

Wellicht moeten de contract templates in uw Bloxs omgeving aangepast worden. Dit komt doordat er velden toegevoegd moeten worden waarop de handtekening ingeladen kan worden.

Hierin zijn verschillende opties:

1. Bloxs heeft standaard contracttemplates beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor digitaal ondertekenen. Dit zijn templates o.b.v. de ROZ modellen voor zelfstandige woonruimte bepaalde en onbepaalde tijd. Deze templates kunt u gebruiken, eventueel met een aantal aanpassingen.
  2. U heeft eigen templates die omgezet moeten worden naar Bloxs contracttemplates.
  3. U heeft eerdere Bloxs contracttemplates laten maken maar deze zijn nog niet geschikt voor digitaal ondertekenen.

Indien u een contracttemplate aan wilt laten passen, een maatwerk template wilt laten maken en/of u wilt laten controleren of uw contacttemplates al geschikt zijn; dan kunt u contact opnemen met de helpdesk.

De in uw omgeving aanwezige bestaande templates zijn als volgt te bekijken:

1. Ga naar een willekeurig huurcontract in Bloxs
  2. Klik rechtsboven op de ‘Print’ knop
  3. Selecteer een template
  4. Klik op ‘Word’

3. Concept huurcontracten wonen aanzetten

Met concept huurcontracten kunt u alle contractgegevens invoeren en tussentijds opslaan, maar het contract wordt niet gefactureerd en/of geïndexeerd totdat het verwerkt wordt tot een definitief huurcontract. Een digitale onderteken actie kunt u alleen starten vanuit een concept huurcontract wonen.

U kunt dit als volgt aanzetten:

1. Ga naar 'Admin' → 'Contracten' → 'Huurcontracten Wonen'
  2. Zet 'Concept huurcontracten gebruiken' aan

4. Functie aanzetten en instellen

Indien u een overeenkomst heeft met Ondertekenen.nl, en de contracttemplates zijn geschikt, dan kunt u de functie instellen. Dit werkt als volgt.

1. Ga naar 'Admin' → 'Koppelingen' → 'Digitaal ondertekenen'
  2. Zet 'Digitaal ondertekenen gebruiken' aan
  3. Vul bij de Accountgegevens uw Usertoken in. U kunt deze aanmaken in het webportaal van Ondertekenen.nl via het menu 'Instellingen'.
  4. Loop de verdere configuratie na en voer de gewenste instellingen door, zie hiervoor de uitleg die wordt gegeven per instelling.
  5. Vervolgens kunt u de functie gaan gebruiken. Voor meer uitleg zie het artikel Digitaal ondertekenen - Werkwijze

Indien u hulp nodig heeft bij de inrichting van deze functie, dan kunt u hiervoor een servicemanagement afspraak inplannen. Dat kan via de volgende link: Service Management