E-mail - Koppelen Gmail e-mailadres

In onderstaande stappenplan wordt uitgelegd hoe u een koppeling met een Gmail e-mailadres kunt instellen.

1. Toevoegen mail adres

1. Ga naar 'Admin' → 'Koppelingen' → 'E-mail'
  2. Klik bij 'E-mailadressen' op '+ E-mailadres'

2. Invullen gegevens

Vervolgens kunt u de gegevens van het e-mail adres invullen.

1. Gebruikersnaam: vul het e-mailadres in
  2. E-mail provider: kies ‘Gmail relay'
  3. Wachtwoord: vul hier het wachtwoord in van het e-mailadres. Veelal moet dit een zogenaamd 'App-wachtwoord' zijn. In bijgaande handleiding kunt u zien hoe uw een App-wachtwoord kunt aanmaken.
  4. Administratie: kies ‘Alle administraties’ wanneer alle administraties gebruik mogen maken van dit e-mailadres. Als dit e-mailadres slechts voor één specifieke administratie gebruikt mag worden, kies dan die specifieke administratie.
  5. Inkomende e-mail gebruiken: schakel deze optie in wanneer u voor het e-mailadres ook de inkomende e-mails in Bloxs wilt verwerken
  6. Sync vanaf: vanaf deze datum worden de inkomende e-mails gesynchroniseerd met Bloxs
  7. Type inbox: kies een label om aan te geven waarvoor deze inbox gebruikt wordt. Kies het label ‘Info’ wanneer het een algemeen e-mailadres betreft. Voor een aantal specifieke functies is een specifiek label vereist. Neem contact op met de Helpdesk wanneer u hier meer vragen over heeft.
  8. Klik op 'Opslaan' zodra alle gegevens zijn ingevuld.

3. Controle koppeling

1. Klik op de 'Controleer uitgaande/inkomende configuratie' knoppen.
  2. Bij 'Resultaat laatste controle uitgaande / inkomende mail' verschijnt een groen vinkje of een rood kruisje.
    1. Ziet u een groen vinkje? Klik dan op 'Test e-mail verzenden' voor een laatste controle. Als daar ook een groen vinkje verschijnt dan is de mail correct gekoppeld en kunt u weer mailen.
    2. Ziet u een rood kruis, controleer dan het volgende:
      1. Indien het e-mailadres gebruikt gaat worden voor het versturen van e-mails, dan moet in uw Gmail instellingen de 'Gmail Relay' optie aangezet worden. Dit werkt als volgt:
        - Ga naar de website https://support.google.com/a/answer/2956491 voor de uitleg
        - Ga op de website naar het kopje 'Stap 1 Uitgaande e-mails routeren via de SMTP-relayservice' en volg alle stappen. Bij een aantal stappen moet u een keuze maken, zie onderstaand wat de keuzes moeten zijn.
          - Bij stap 6: kies voor de optie 'Alleen geregistreerde Apps-gebruikers in mijn domeinen'.
          - Bij stap 7: kies daarbij voor de optie 'SMTP-verificatie vereisen'.
          - Bij stap 9: kies voor de optie om TLS-encryptie te vereisen.
      2. Controleer of het juiste wachtwoord is ingevuld. U kunt deze opnieuw invullen door op 'Wijzigen' te klikken.
      3. Voer vervolgens opnieuw de controle uit.

Lukt het niet om de koppeling te maken of heeft u andere vragen, neem dan contact op met de Helpdesk en dan helpen we u graag verder.