Inkooporders - Details

Om de detailgegevens van een inkooporder te zien, klikt u op een inkooporder in het totaaloverzicht van alle inkooporders  (zie 'Financieel' → 'Inkooporders').

Bij het openen van de detailgegevens wordt het volgende scherm zichtbaar.

1. Tabbladen

• Inkooporder:

Hier worden de algemene gegevens van de inkooporder getoond, welke gegevens dit zijn is nader toegelicht in dit artikel.

• Bestanden:

Hier worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan de inkooporder, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.

• Communicatie:

Hier is de communicatie terug te vinden welke aan deze inkooporder is gerelateerd.

• Facturen:

Hier worden de inkoopfacturen getoond die gekoppeld zijn aan de betreffende inkooporder.

2. Inkooporder

Hier staan de detailgegevens van de inkooporder zoals het ordernummer, het onderwerp, de leverancier, eventueel de contactpersoon van de leverancier, de eigenaar, de verplichting en de offertenummer/offertebedrag.

3. Financieel

Hier wordt de voortgang getoond van de inkooporder, dit geeft aan in hoeverre er inkoopfacturen zijn ontvangen voor het inkooporder bedrag. De bedragen worden excl. btw getoond.

Indien u op het bedrag klikt in deze balk, dan worden de boekingen getoond.

4. Orderregels

Hier worden de orderregels getoond die betrekking hebben op de inkooporder.

Met de orderregel kan bijvoorbeeld aangegeven dat er termijnfacturen verstuurd zullen worden voor deze inkooporder. Elke orderregel is dan een termijn.

De datum van de orderregel is de datum waarop de factuur wordt verwacht. Op deze datum wordt ook de verplichtingsboeking gemaakt voor de betreffende regel.

5. Acties

Afhankelijk van de status van de inkooporder, kunt u de volgende acties uitvoeren.

• Heropenen: Hiermee wordt de inkooporder heropend en de inkooporder kan vervolgens aangepast worden door te klikken op 'Wijzigen'. De inkooporder krijgt de status 'Concept' en staat klaar bij het 'Inkooporders' → 'Te behandelen'. De inkooporder kan alleen heropend worden indien er nog geen facturen aan zijn gekoppeld.
  • Afronden: Hiermee wordt de inkooporder volledig afgerond. Dit is terug te zien in het overzicht van de inkooporders. Een inkooporder welke volledig is afgerond is niet meer te heropenen.