Rapportages - Algemeen

Om de instellingen van de module Rapportages te configureren, ga naar 'Admin' → 'Rapportages'.

1. Algemeen

• Rapportages gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van rapportages. Na het aanzetten van deze optie wordt de module 'Rapportages' getoond in de bovenste menubalk.

2. Rapportages

• Audit Log:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van het audit logboek. Hierin kunt u per gebruiker, datum en tijdstip, zien welke acties zijn uitgevoerd in het systeem.

Deze rapportage wordt niet getoond in uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-bestand.

• Boekingsverslag:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van het boekingsverslag. Deze rapportage toont per grootboekrekening de gemaakte boekingen en het saldo voor de geselecteerde periode. Voor grootboekrekeningen van de Balans wordt het start- en eindsaldo getoond, voor de grootboekrekeningen van de Winst- en verliesrekening wordt alleen het saldo getoond.

Deze rapportage wordt niet getoond uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-, Word- of PDF-bestand.

• Boekingsverslag (template):

Voor het exporteren van de rapportage 'Boekingsverslag' naar een Excel-, Word- of PDF-bestand wordt gebruikt gemaakt van een template. Het template bepaald hoe de informatie getoond worden, hier kunt u het template wijzigen. Klik op de knop 'Wijzigen' om de template tool te openen.

Met de download-knop kunt u de template downloaden zodat u deze bijvoorbeeld kunt bewerken in een extern programma, met de upload-knop kunt u een template bestand uploaden.

• Btw-aangifte:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de btw-aangifte rapportage. Deze rapportage ondersteunt u bij uw btw-aangifte. Hierin kunt per eigenaar/administratie en per periode een btw-rapportage tonen.

Deze rapportage wordt geopend in uw scherm Bloxs en is te exporteren naar Excel- en/of PDF-bestand.

• Btw-aangifte (template):

Voor het exporteren van de rapportage 'Btw-aangifte' naar een Excel- of PDF-bestand wordt gebruikt gemaakt van een template. Het template bepaald hoe de informatie getoond worden, hier kunt u het template wijzigenKlik op de knop 'Wijzigen' om de template tool te openen.

Met de download-knop kunt u de template downloaden zodat u deze bijvoorbeeld kunt bewerken in een extern programma, met de upload-knop kunt u een template bestand uploaden.

• Btw-aangifte voor fiscale eenheid:

Door het aanzetten van deze optie kunt u in de rapportage 'Btw-aangifte' meerdere administraties selecteren. Hierdoor is het mogelijk om ook voor een fiscale eenheid de btw-aangifte te maken.

• Btw-controle:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de rapportage 'Btw-controle'. In deze rapportage kunnen facturen en boekingen worden gecontroleerd op een juiste verwerking van de btw.

• Commercieel overzicht:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de rapportage 'commercieel overzicht'. In deze rapportage worden onder andere alle actieve objecten getoond, detailgegevens van het object en detail gegevens van de actieve huurcontracten per object.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel- en/of PDF-bestand.

• Commercieel overzicht (specifiek):

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de rapportage 'commercieel overzicht (specifiek)'. In deze rapportage wordt dezelfde informatie getoond als in de rapportage 'commercieel overzicht' met daarbij extra informatie. Zoals onder andere gegevens omtrent de theoretische huur en de energie labels.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel- en/of PDF-bestand.

• Controlelijst:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'controlelijst'. Hierin wordt de ingevoerde data overzichtelijk weergegeven.

Deze rapportage wordt niet getoond uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-bestand.

• Financiële Mutaties:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'financiële mutaties' rapportage. Hierin worden de financiële mutaties per eigenaar, datum en grootboekrekening getoond.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• Overzicht beheervergoeding per makelaar:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'beheervergoeding per makelaar' rapportage.

Deze rapportage toont voor de geselecteerde periode per makelaar en per object de beheervergoeding van de eigenaar, kosten voor de beheervergoeding en eventuele éénmalige kosten voor de beheervergoeding.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• Openstaande posten crediteuren:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'openstaande posten crediteuren' rapportage. Hierin worden de openstaande posten per een gewenste datum, per crediteur getoond.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• Openstaande posten debiteuren:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'openstaande posten debiteur' rapportage. Hierin worden de openstaande posten per een gewenste datum, per debiteur getoond.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• Roomgrid:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'roomgrid' rapportage. Hierin wordt per complex de leegstand per unit in de geselecteerde periode getoond.

De leegstandskosten voor een unit worden uitgerekend op basis van de theoretische huur per dag en het aantal dagen leegstand. Daarbij wordt rekening gehouden met concept huurcontracten en definitieve huurcontracten die in de geselecteerde periode actief zijn en actieve contractregels hebben.

Deze rapportage wordt niet getoond uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-bestand.

• Saldo derdengeldrekening:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'saldo derdengeldrekening' rapportage. Hierin wordt per eigenaar getoond wat het saldo is van de betreffende eigenaar op de derdengeldrekening.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• Sleutelregistraties:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'sleutelregistraties' rapportage. Dit betreft een overzicht van alle uitgegeven sleutels welke nog niet zijn ingenomen.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel- en/of PDF-bestand.

• Standenregister huurcontracten (wonen en BOG):

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de standenregister-rapportage. Hier worden voor de geselecteerde administraties de huurcontracten getoond die actief zijn in de geselecteerde periode en dit toont per huurcontract de contractwaarde, de geboekte waarde en het verschil daartussen.

• Waarborgsommen:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'waarborgsommen' rapportage. Hierin wordt een actuele balans met betrekking tot de waarborgsommen administratie getoond.

Deze rapportage wordt getoond in uw scherm in Bloxs en is te exporteren naar Excel-bestand.

• XML Audit File:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'XML Audit File'. Dit bestand kan gebruikt worden voor het uitwisselen van informatie uit Bloxs met een andere hiervoor geschikte financiële applicatie.

Deze rapportage wordt niet getoond in uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een XAF-bestand.

• Controle documenten contracten:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'controle documenten contracten' rapportage. Hierin wordt per contract getoond welke bestanden er zijn geüpload in het systeem.

Deze rapportage wordt niet getoond uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-bestand.

• Controle documenten objecten:

Door het aanzetten van deze optie kunt u gebruik maken van de 'controle documenten objecten' rapportage. Hierin wordt per object getoond welke bestanden er zijn geüpload in het systeem.

Deze rapportage wordt niet getoond uw scherm in Bloxs maar is direct te exporteren naar een Excel-bestand.