Open navigation

Complexen - Details

Om de detailgegevens van een complex te zien, klikt u op het complex in het totaaloverzicht van alle complexen (zie Objecten → Complexen). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van het complex.


Bij het openen van de detailgegevens wordt het volgende scherm zichtbaar.


 

1. Tabbladen

  • Complex:

In dit tabblad worden de algemene gegevens van het object getoond, welke gegevens dit zijn is nader toegelicht in punt 2 t/m 7 van dit artikel. 


  • Bouwdelen:

In dit tabblad worden de bouwdelen getoond welke tot dit complex behoren. U kunt hier bouwdelen inzien, wijzigen en toevoegen.


  • Units:

In dit tabblad worden de units getoond welke tot dit complex behoren. U kunt hier units inzien, wijzigen en toevoegen.


  • Waardes:

In dit tabblad kunt u de waardes van het object inzien, verwijderen en/of wijzigen. Dit betreffen waardes zoals de executiewaarde, marktwaarde en WOZ-waarde.


  • Contracten:

In dit tabblad zijn de contracten terug te vinden welke aan het object gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld de huurcontracten welke betrekking hebben op het object.


  • Bijzondere bepalingen:

Hier kunt u bijzondere bepalingen voor dit object toevoegen of verwijderen. U kunt hierbij kiezen uit de bijzondere bepalingen die zijn vast gelegd in 'Admin' → 'Objecten'. Wilt u de inhoud van deze bijzondere bepalingen wijzigen, of nieuwe bijzondere bepalingen aanmaken, ga dan naar 'Admin' → 'Objecten' → 'Bijzondere bepalingen'.


De in dit tabblad vastgelegde bijzondere bepalingen worden overgenomen in nieuwe huurcontracten voor dit object. Per huurcontract zijn de van toepassing zijnde bijzondere bepalingen te wijzigen en zijn specifieke bijzondere bepalingen toevoegen.


  • Initiële kosten:

Hier kunt u de initiële kosten vastleggen. Dat zijn bijvoorbeeld voor kosten voor sleutels voor de nieuwe huurder of een waarborgsom. De initiële kosten van een gebouw worden automatisch overgenomen bij het aanmaken van een nieuw concept huurcontract of huurcontract. 


Bij het specifieke contract kunt u de initiële kosten nog wijzigen, verwijderen of specifieke initiële kosten toevoegen.


  • Leegstand:

Hier worden de leegstandsboekingen getoond. Wilt u gebruik maken van automatische leegstandsboekingen, ga da naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.


  • Team:

Hier kunt u voorkeursleveranciers voor dit object selecteren. Deze leveranciers kunnen vervolgens gemakkelijk gekozen worden indien u een melding aanmaakt voor dit object.


  • Meldingen:

Hier worden alle meldingen getoond die betrekking hebben op dit object.


  • Bestanden:

In dit tabblad worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan het object, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.


  • Meterstanden:

In dit tabblad worden de meterstanden getoond van het object. U kunt hier meterstanden inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Tevens kunt u hier bijlagen toevoegen per meterstand, zoals een foto van de energiemeter.


  • Sleutelbeheer:

In dit tabblad worden de sleutels getoond van het object. U kunt hier gegevens van sleutels inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Zo kunt u hier onder andere registreren welke sleutels er zijn, aan welke relaties de sleutels zijn uitgegeven en per welke datum.


  • Publicatie:

In dit tabblad kunt u gegevens van het betreffende object publiceren op uw website. U kunt hier invullen welke gegevens u wilt tonen en per welke datum. Tevens kunt u hier foto's toevoegen welke getoond moeten worden op uw website.



  • Communicatie
    :

Hier worden alle e-mails getoond die gerelateerd zijn aan dit object.


  • Notities:

In dit tabblad worden notities met betrekking tot het object getoond. U kunt hier notities inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen.


  • Taken:

In dit tabblad worden taken met betrekking tot het object getoond. U kunt hier taken inzien, wijzigen, aanmaken en afronden.


  • Diensten:

Hier kunt u de diensten vastleggen die voor dit complex van toepassing zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diensten zoals een bedrijfsrestaurant, vergaderruimte en printdiensten, die u gemakelijk wilt kunnen factureren aan huurder.


  • Servicekostenafrekening:

Hier worden alle servicekostenafrekening getoond die betrekking hebben op dit object.


  • Instellingen servicekostenafrekening: 

Hier kunt u instellen of er servicekostenafrekeningen gemaakt moeten worden voor dit object. Vervolgens kunt u per servicekosten-grootboekrekening instellen wat de verdeelsleutel is en wat de administratiekosten moeten zijn.


Standaard worden hier de gegevens ingevuld die u instelt in 'Admin' → 'Financieel' → 'Servicekostenafrekeningen'.


  • Vrije velden:

Hier wordt de informatie getoond die zijn vastgelegd in de 'Vrije velden'. De 'Vrije velden' zijn informatievelden die u zelf kunt aanmaken in 'Admin' → 'Objecten' → 'Complexen', en vervolgens kunt vullen in dit tabblad.


Let op: Of al de genoemde tabbladen getoond worden, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er tabbladen, dan kunt u dit instellen in Admin → Objecten.

2. Complex

 

Hier staan algemene gegevens zoals het het unieke objectnummer, de categorie, het adres en het kadastrale nummer.


3. Contactgegevens

 

Hier staat de eigenaar van het object weergegeven. Daarnaast worden de aan dit object gekoppelde extra relaties getoond.


4. Financieel

 

Hier staan de financiële gegevens van het object. Dit betreft het mandaatbedrag voor reparaties en of het object als verkocht is geregistreerd. 


5. Oppervlaktegegevens

 

Hier worden de totale BVO en VVO van het complex getoond. Dit is gebaseerd op de oppervlaktes van de onderliggende units.


6. Beheer


Hier staat aangegeven of er technisch en/of financieel beheer van toepassing is voor dit object.


7. Opmerkingen


Hier worden opmerkingen getoond indien aanwezig. Dit is een 'vrije-tekst' veld waarin u opmerkingen kunt plaatsen.


8. Wijzigen

 

Via de knop 'Wijzigen' kunt u de gegevens in dit tabblad wijzigen. Dit maakt het onder andere mogelijk om het object de status 'Verkocht' te geven of om het object te verwijderen.


Let op: U kunt een object niet verwijderen als deze in gebruik is, of is geweest. Bij het klikken op de knop 'Verwijderen' verschijnt dan een foutmelding met toelichting. In dat geval, kunt u het object archiveren door deze op 'Verkocht' te zetten per de gewenste datum.