Gebouwen - Details

Om de detailgegevens van een gebouw te zien, klikt u op het gebouw in het totaaloverzicht van alle gebouwen (zie Objecten → Gebouwen). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van het gebouw.

Bij het openen van de detailgegevens wordt het volgende scherm zichtbaar.

1. Tabbladen

• Gebouw:

Hier worden de algemene gegevens van het object getoond, welke gegevens dit zijn is nader toegelicht in punt 2 t/m 8 van dit artikel.

• Waardes:

Hier kunt u de waardes van het object inzien, verwijderen en/of wijzigen. Dit betreffen waardes zoals de executiewaarde, marktwaarde en WOZ-waarde.

• Contracten:

Hier zijn de contracten terug te vinden welke aan het object gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld het huurcontract welke betrekking heeft op het object.

• Theoretische huur:

Hier worden theoretische bedragen van het object getoond, bijvoorbeeld het theoretische huurbedrag en/of de theoretische servicekosten.

• Fiscale gegevens:
    Hier worden de fiscale gegevens van het object getoond. Voor een gebouw wordt automatisch het percentage niet verrekenbare btw berekend op basis van de gegevens van het huurcontract. Indien er sprake is van leegstand wordt het percentage niet verrekenbare btw berekend op basis van de fiscale gegevens van het gebouw.
  • Niet verrekenbare btw:
    Hier kan je een percentage instellen voor de niet verrekenbare btw en de bijhorende periode per object worden ingesteld.
  • Bijzondere bepalingen:

Hier kunt u bijzondere bepalingen voor dit object toevoegen of verwijderen. U kunt hierbij kiezen uit de bijzondere bepalingen die zijn vast gelegd in 'Admin' → 'Objecten'. Wilt u de inhoud van deze bijzondere bepalingen wijzigen, of nieuwe bijzondere bepalingen aanmaken, ga dan naar 'Admin' → 'Objecten' → 'Bijzondere bepalingen'.

De in dit tabblad vastgelegde bijzondere bepalingen worden overgenomen in nieuwe huurcontracten voor dit object. Per huurcontract zijn de van toepassing zijnde bijzondere bepalingen te wijzigen en zijn specifieke bijzondere bepalingen toevoegen.

• Initiële kosten:

Hier kunt u de initiële kosten vastleggen. Dat zijn bijvoorbeeld voor kosten voor sleutels voor de nieuwe huurder of een waarborgsom. De initiële kosten van een gebouw worden automatisch overgenomen bij het aanmaken van een nieuw concept huurcontract of huurcontract.

Bij het specifieke contract kunt u de initiële kosten nog wijzigen, verwijderen of specifieke initiële kosten toevoegen.

• Leegstand:

Hier worden de leegstandsboekingen getoond. Wilt u gebruik maken van automatische leegstandsboekingen, ga da naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.

• Team:

Hier kunt u voorkeursleveranciers voor dit object selecteren. Deze leveranciers kunnen vervolgens gemakkelijk gekozen worden indien u een melding aanmaakt voor dit object.

• Meldingen:

Hier worden alle meldingen getoond die betrekking hebben op dit object.

• Installatie:

Hier worden alle installaties van dit object getoond.

• BAG-gegevens:
    Hier is het mogelijk om voor het betreffende object de BAG gegevens op te halen bij het Kadaster.

• Bestanden:

Hier worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan het object, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.

• Meterstanden:

Hier worden de meterstanden getoond van het object. U kunt hier meterstanden inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Tevens kunt u hier bijlagen toevoegen per meterstand, zoals een foto van de energiemeter.

• Sleutelbeheer:

Hier worden de sleutels getoond van het object. U kunt hier gegevens van sleutels inzien, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen. Zo kunt u hier onder andere registreren welke sleutels er zijn, aan welke relaties de sleutels zijn uitgegeven en per welke datum.

• Puntentelling:
    Hier kan een puntentelling worden aangemaakt. Het resultaat van de puntentelling (aantal punten) bepaalt de 'maximale kale huur' die volgens het woningwaarderingsstelsel (wws) van toepassing is voor het object.

• Publicatie:

Hier kunt u gegevens van het betreffende object publiceren op uw website. U kunt hier invullen welke gegevens u wilt tonen en per welke datum. Tevens kunt u hier foto's toevoegen welke getoond moeten worden op uw website.

• Diensten:

Hier kunt u de diensten vastleggen die voor dit gebouw van toepassing zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diensten zoals een bedrijfsrestaurant, vergaderruimte en printdiensten, die u gemakkelijk wilt kunnen factureren aan huurder.

• Servicekostenafrekening:

Hier worden alle servicekostenafrekening getoond die betrekking hebben op dit object.

• Instellingen servicekostenafrekening:

Hier kunt u instellen of er servicekostenafrekeningen gemaakt moeten worden voor dit object. Vervolgens kunt u per servicekosten-grootboekrekening instellen wat de verdeelsleutel is en wat de administratiekosten moeten zijn.

Standaard worden hier de gegevens ingevuld die u instelt in 'Admin' → 'Financieel' → 'Servicekostenafrekeningen'.

• Export servicekosten:
    Hier worden de inkoop en verkoopfacturen van de servicekosten van een gebouw gedurende het jaar, zonder dat de servicekostenafrekening zelf al klaar staat, worden geëxporteerd als een ZIP-bestand.

• Goedkeuringsinstellingen:
    Hier kan worden ingesteld dat voor een object specifieke goedkeurder automatisch kan worden toegewezen aan een inkoopfactuur op basis van de goedkeuringsinstellingen.

• Vrije velden:

Hier wordt de informatie getoond die zijn vastgelegd in de 'Vrije velden'. De 'Vrije velden' zijn informatievelden die u zelf kunt aanmaken in 'Admin' → 'Objecten' → 'Gebouwen', en vervolgens kunt vullen in dit tabblad.

• Communicatie:

Hier worden alle e-mails getoond die gerelateerd zijn aan dit object.

• Taken:

Hier worden taken met betrekking tot het object getoond. U kunt hier taken inzien, wijzigen, aanmaken en afronden.

Let op: Of al de genoemde tabbladen getoond worden, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er tabbladen, dan kunt u dit instellen in Admin → Objecten.

2. Gebouw

Hier staan algemene gegevens zoals het unieke objectnummer, de categorie, het adres, de energie-index, het kadastrale nummer en het BAG ID.

3. Contactgegevens

Hier staat de eigenaar van het object weergegeven. Daarnaast worden de aan dit object gekoppelde extra relaties getoond.

4. Financieel

Hier staan de financiële gegevens van het object. Dit betreft de beheervergoeding, het mandaatbedrag en of het object als verkocht is geregistreerd.

5. Beheervergoeding

Hier wordt het type beheervergoeding getoond en het percentage of de waarde die hiervoor is vastgelegd.

6. Oppervlaktegegevens

Hier staan het bruto- en verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw. Tevens staat hier of het object nog beschikbaar is voor verhuur.

7. Beheer

Hier staat aangegeven of er technisch en/of financieel beheer van toepassing is voor dit object.

8. Opmerkingen

Hier worden opmerkingen getoond indien aanwezig. Dit is een 'vrije-tekst' veld waarin u opmerkingen kunt plaatsen.

9. Wijzigen

Via de knop 'Wijzigen' kunt u de gegevens in dit tabblad wijzigen. Dit maakt het onder andere mogelijk om het object de status 'Verkocht' te geven of om het object te verwijderen.

Let op: U kunt een object niet verwijderen als deze in gebruik is, of is geweest. Bij het klikken op de knop 'Verwijderen' verschijnt dan een foutmelding met toelichting. In dat geval, kunt u het object archiveren door deze op 'Verkocht' te zetten per de gewenste datum.