Kas - Kasboek details

Om de details van een kasboek in te zien en te beheren, ga naar 'Financieel' → 'Kas' en klik op een kasboek.

1. Weergaveopties

• Zoeken:

Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke transactie.

• Filters

Hiermee kunt u kiezen voor 'Alle transacties', 'Verwerkt' of 'Geannuleerd'.

• Datum:

Hiermee kunt u alleen de transacties binnen een bepaalde periode weergeven.

• Sortering:

Hiermee kunt u kiezen waarop de transacties gesorteerd moeten worden.

2.  Saldo

Hier wordt het saldo van het kasboek getoond.

3. Transacties

Hier ziet u een overzicht van de transacties. Per transactie staat het volgende weergegeven (voor zover aanwezig):

• transactiedatum;
  • afzender van de transactie;
  • omschrijving;
  • bij of af-transactie;
  • transactiebedrag;
  • boekingsstatus.

Klik op een transactie om de boekingsdetails te zien.

Klik op het blauwe-potlood icoon om een boeking te wijzigen.

4. Transactie details

Klik op transactie toevoegen om een nieuwe transactie in het kasboek aan te maken.

Indien u een transactie toevoegt of wijzigt, dan verschijnt het volgende scherm. U kunt hier het volgende invullen:

• transactiedatum;
  • de relatie waar de transactie aan gekoppeld moet worden;
  • het bedrag;
  • boeken: hierbij kunt u kiezen om de transactie aan een factuur te koppelen of direct te boeken op een grootboekrekening;
  • indien u voor 'zelf boeken' heeft gekozen dan kunt u vervolgens de grootboekrekening kiezen;
  • het object waar de transactie betrekking op heeft;
  • de omschrijving.

Tenslotte kunt u de transactie definitief toevoegen / wijzigen door op 'Opslaan' te klikken.

Om de transactie niet op te slaan / te verwijderen: klik op 'Annuleren'.