Open navigation

Financieel - Batches

Om de instellingen van de batches te configureren, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Batches'.

  

1. Betaalbatches

  • Gebruik betaalbatches:

Door het aanzetten van deze optie, kunt u gebruik maken van betaalbatches voor het betalen van inkoopfacturen en huurafrekeningen.


  • Betalingen onderweg gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie, worden er automatisch 'Betalingen onderweg' boekingen gemaakt voor betalingen die zijn opgenomen in een betaalbatch welke nog niet is afgeletterd in de bank in Bloxs.


Zodra de betaling wordt afgeletterd in Bloxs, wordt er automatisch een tegenboeking gemaakt bij betalingen onderweg.


De betalingen onderweg boekingen kunt u terugvinden bij in het tabblad 'Financieel' bij de relaties voor wie u een betaling onderweg heeft.


Let op: U kunt in 'Afletteren' niet handmatig boeken op de grootboekrekening 'Betalingen onderweg', dit moet automatisch gebeuren aan de hand van de match van de transactie, met de betreffende betaalbatch.


  • Betaalbatch ondertekenen:

Door het aanzetten van deze optie wordt elke betaaltbatch die uit Bloxs wordt gedownload, voorzien van een controlegetal. Dit getal wordt berekend door een algoritme (SHA-1 / SHA-2 / SHA-256).


Wanneer de betaaltbach wordt geüpload bij de bank, dan wordt door de bank opnieuw een controlegetal berekend (mits uw bank hetzelfde algoritme ondersteund). Wanneer dit controlegetald overeenkomt, kan worden gegarandeerd dat de betaalbatch in Bloxs en de betaalbatch in de bank identiek zijn aan elkaar en deze dus niet is gewijzigd tussen het moment van downloaden vanuit Bloxs en het uploaden bij de bank.


2. Incassobatches

  • Gebruik incassobatches:

Door het aanzetten van deze optie, kunt u gebruik maken van incassobatches voor het incasseren van verkoopfacturen.


  • Ontvangsten onderweg gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie, worden er automatisch 'Ontvangsten onderweg' boekingen gemaakt voor incasso's die zijn opgenomen in een incassobatch welke nog niet is afgeletterd in de bank in Bloxs.


Zodra de incasso wordt afgeletterd in Bloxs, wordt er automatisch een tegenboeking gemaakt bij betalingen onderweg.


De betalingen onderweg boekingen kunt u terugvinden bij in het tabblad 'Financieel' bij de relaties voor wie u een betaling onderweg heeft.


Let op: U kunt in 'Afletteren' niet handmatig boeken op de grootboekrekening 'Betalingen onderweg', dit moet automatisch gebeuren aan de hand van de match van de transactie, met de betreffende incassobatch.


  • Incassobatch ondertekenen:

Door het aanzetten van deze optie wordt elke incassobatch die uit Bloxs wordt gedownload, voorzien van een controlegetal. Dit getal wordt berekend door een algoritme (SHA-1 / SHA-2 / SHA-256).


Wanneer de incassobatch wordt geüpload bij de bank, dan wordt door de bank opnieuw een controlegetal berekend (mits uw bank hetzelfde algoritme ondersteund). Wanneer dit controlegetald overeenkomt, kan worden gegarandeerd dat de incassobatch in Bloxs en de incassobatch in de bank identiek zijn aan elkaar en deze dus niet is gewijzigd tussen het moment van downloaden vanuit Bloxs en het uploaden bij de bank.


  • Factuurnummer tonen in omschrijving van banktransactie uit incassobatch:

In de omschrijving van een uitgevoerde banktransactie uit een incassobatch wordt standaard het eerst object van de geïncasseerde factuur getoond. 

Door het aanzetten van deze functie wordt ook het factuurnummer getoond in de omschrijving van een uitgevoerde banktransactie uit een incassobatch.