Relaties - Eigenaren

Om de instellingen van eigenaren te configureren, ga naar 'Admin' → 'Relaties' → 'Eigenaren'.

1. Tabbladen

• Tabblad 'Bestanden' gebruiken:

Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij de relatiekaart van elke eigenaar een tabblad 'Bestanden' weergegeven. Hierin kunnen bestanden toegevoegd worden.

• Tabblad 'Vrije velden' gebruiken

Door het aanzetten van deze optie, wordt bij de relatiekaart van elke eigenaar een tabblad 'Vrije velden' weergegeven. Hierin kan informatie toegevoegd worden in hoofdstukken en velden die u zelf kunt configureren.

• Vrije hoofdstukken

Hier kunt u de lijst met vrije hoofdstukken bekijken en wijzigen. Dit zijn de hoofdstukken die getoond worden in het tabblad 'Vrije velden'.

Klik op een hoodstuk om deze te wijzigen. Klik op '+ Hoofdstuk toevoegen' om een hoofdstuk toe te voegen.

• Vrije velden

Hier kunt u de lijst met vrije velden bekijken en wijzigen. Dit zijn de velden die getoond worden in het tabblad 'Vrije velden'. U kunt hierin zelf aangeven wat voor een soort veld dit is, bijvoorbeeld een 'ja/nee', 'datum' of 'keuzelijst' veld.

Klik op een veld om deze te wijzigen. Klik op '+ Veld toevoegen' om een hoofdstuk toe te voegen.

2. Algemeen

• Afwijkend e-mailadres afzender:

Door het aanzetten van deze optie, wordt in de relatiekaart van de eigenaar het tabblad 'Instellingen uitgaande e-mail zichtbaar'. In dit tabblad kunt u aangeven of u voor de uitgaande e-mails namens deze eigenaar, een afwijkend afzend adres gebruikt dan de standaard. Dit kunt u aangeven voor de volgende types mails: indexeringen, facturen, herinneringen en meldingen.

• Gebruik NAW eigenaar:

Het aanzetten van deze optie, maakt het mogelijk om op facturen, herinneringen en indexatiebrieven, die aan huurders worden verzonden, de NAW-gegevens en het logo van de desbetreffende eigenaar te gebruiken. Per eigenaar kunt u aangeven of u hier wel of geen gebruik van wenst te maken voor die specifieke eigenaar.

• Alternatieve naam in NAW-gegevens documenten:

Het aanzetten van deze optie, maakt het mogelijk om op documenten, die aan huurders worden verzonden (facturen, herinneringen en indexatiebrieven), een alternatieve eigenaarsnaam weer te geven. Deze alternatieve naam kunt u invullen bij de relatiekaart van de eigenaar.

Let op: Om hiervan gebruik te maken, dient de optie 'Gebruik NAW eigenaar' aan te staan bij de eigenaar.

• Vrije tekst eigenaar:

Door het aanzetten van deze optie wordt bij eigenaren een veld toegevoegd, waarin een vrije tekst kunt invoeren. Deze vrije tekst kunt u vervolgens tonen in de gegenereerde documenten van de betreffende eigenaar.

Let op: Uw templates moeten hierop ingericht zijn. Is dat nog niet het geval, pas dan de templates hierop aan. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de helpdesk.

• Standaard grootboekrekening waarborgsommen:

Door het aanzetten van deze optie, kunt u per eigenaar instellen welke grootboekrekening standaard gebruikt moet worden voor de waarborgsommen.

Let op: U kunt alleen grootboekrekeningen gebruiken die het 'Specifiek voor' kenmerk 'Waarborgsommen' hebben. Dit kunt u instellen in 'Admin' → 'Financieel'→ 'Grootboekrekeningen'.

• Btw:

Hier wordt u doorgestuurd naar de pagina waar u de btw instellingen voor eigenaren kunt inzien en kunt wijzigen.