Servicekostenafrekeningen - Algemeen

Om de servicekostenafrekeningen te beheren, ga naar 'Financieel' → 'Servicekosten'.

1. Overzicht

Hier ziet u een overzicht van alle servicekostenafrekening. Klik op een servicekostenafrekening om de detailgegevens te openen. Zie Servicekostenafrekeningen - Details en Acties voor uitleg over de detailgegevens.

2. Weergave opties

• Status:

Met deze optie kunt u kiezen welke afrekeningen getoond moeten worden. Daarbij heeft u keuze uit: Alle, Concept, Ingediend ter goedkeuring, Verwerkt en Geannuleerd.

• Export:

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar Excel.

• Kolomkiezer

Hiermee kunnen kolommen aan deze weergave toegevoegd of verwijderd worden. Tevens kunt u hier de kolomfilters aanzetten.

• Zoeken:

Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke afrekening.

3. Nieuwe servicekostenafrekening

Klik op '+ Servicekostenafrekeningom een nieuwe afrekening aan te maken. Vervolgens verschijnt een scherm waarin u het object kunt selecteren en de startperiode en eindperiode van de afrekening.

U kunt hierbij alleen kiezen uit objecten waarbij de servicekostenafrekening mogelijkheid is ingeschakeld. U kunt dit als volgt instellen per object:

- Ga naar het object (een 'Gebouw' of een 'Complex')

- Klik op tabblad 'Instellingen servicekosten'

- Klik op 'Wijzigen'

- Zet het vinkje 'Servicekostenafrekening maken' aan en klik op 'Opslaan'

- Wijzig eventueel de verdeelsleutel en/of administratiekosten instellingen door op het potlood icoontje te klikken in het overzicht van de grootboekrekeningen.

4. Administratie van voorkeur

Hier kunt u een administratie van voorkeur instellen. Hierdoor worden alleen de afrekeningen getoond van de geselecteerde eigenaar.

Let op: Is deze optie in uw omgeving niet zichtbaar? Dan kunt u dit aanzetten in 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.