Contracten - Leverancierscontracten

Om de instellingen van leverancierscontracten te configureren, ga naar 'Admin' → 'Contracten' → 'Leverancierscontracten'.

1. Velden tonen

• Tabblad bestanden:

Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij elk leverancierscontract een tabblad 'Bestanden' weergegeven. Hierin kunnen bestanden toegevoegd worden.

• Naamveld gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie, verschijnt er bij elk leverancierscontract een veld waarin u een vrije naam kunt invullen voor het contract.

2. Contractitems

In 'Contractitems' kunt u de contractitems beheren. Deze items zijn per contract te selecteren in de contractregels. Klik op een contractitem om de eigenschappen van het item te wijzigen, hierin kunt u onder andere instellen tot welke grootboekrekening het contractitem behoort.

Klik op '+ Contractitem toevoegen' om een nieuw item toe te voegen.

Let op: U kunt een contractitem niet verwijderen indien deze gekoppeld is aan een bestaand contract. De naam van het contractitem is wel te wijzigen, deze wijziging wordt dan doorgevoerd voor alle bestaande contracten met dat item.

3. Expiratiemelding

• Expiratiemelding gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie, is het mogelijk om voor leveranciers contracten een automatische taak voor een expiratiemelding te laten genereren. U kunt per contract instellen of u hier gebruik van wilt maken voor dat specifieke contract.

• Omschrijving taak expiratiemelding:

Hier kunt u de omschrijving van de taak wijzigen. U kunt hier een vrije tekst invullen en gebruik maken van variabele tekstvelden die het systeem automatisch vult, zoals de referentie van het contract en de naam van de contractanten.

4. Contractregels

• Contractregels op basis van percentage:
    Door het aanzetten van deze optie, kan je per leverancierscontract instellen dat de contractregels worden getoond op basis van percentages in plaats van bedragen.

Let op: Bij het opvoeren van een inkoopfactuur, die is gekoppeld aan een leverancierscontract waarvan de contractregels zijn gebaseerd op percentages, kunnen de contractregels van het leverancierscontract worden overgenomen naar de factuurregels van de inkoopfactuur. De bedragen van de factuurregels zijn gebaseerd op het totaalbedrag excl. btw van de inkoopfactuur en de percentages van de contractregels.