Herinneringen - Details en Acties

Om de detailgegevens van een herinnering te zien, klik op de herinnering. Dit kan onder andere in het totaaloverzicht van de herinneringen (zie Financieel → Herinnering).

1. Algemeen

Hier staat aangegeven namens welke eigenaar en aan welke relatie, de herinnering gericht is. Tevens staat aangegeven wat de status van de herinneringen is.

2. Openstaande posten

Hier worden de openstaande posten getoond waarvan de betaaldatum verstreken is. Per post is het factuurnummer aangegeven, klik hierop om de factuur te openen. In de kolom 'Betaald' staat aangegeven welke gedeelte van de openstaande post reeds is voldaan.

3. Geschiedenis en opmerkingen

Hier wordt de geschiedenis van dit herinneringsproces getoond. Zo is hier bijvoorbeeld terug te zien wanneer eerdere herinneringen voor deze openstaande post(en) zijn aangemaakt.

Klik op '+ Opmerking' om een opmerking toe te voegen.

4. Uitsluiten

U kunt facturen uitsluiten van het herinneringsproces. Klik hiervoor op het selectievakje voor de factuur en klik vervolgens op 'Uitsluiten'. Vervolgens kunt u aangeven hoeveel dagen de factuur uitgesloten moet zijn van het herinneringsproces.

5. Acties

Afhankelijk van de status van het herinneringsproces, kunt u de volgende acties uitvoeren. Per status staat aangegeven welke acties dit zijn.

Geen proces actief -

• Download voorbeeld eerste herinnering

Klik hierop om een voorbeeld van de eerste herinnering te downloaden. Dit betreft een Word bestand welke in PDF formaat zal worden verstuurd naar de relatie, als deze herinnering wordt verwerkt.

Let op: De herinnering wordt gegenereerd op basis van een template. Voor het wijzigen van het template, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Maak eerste herinnering:

Klik hierop om de eerste herinnering aan te maken. Afhankelijk van uw instellingen, wordt een bericht klaar gezet in de correspondentie bij 'Te verzenden' of direct verstuurd naar de relatie.

Let op: Om in te stellen of de eerste herinnering wel of niet direct verzonden moet worden, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Uitsluiten debiteur:

Klik hierop om de relatie uit te sluiten van het herinneringsproces. Vervolgens kunt u instellen hoeveel dagen de relatie uitgesloten moet worden.

Eerste herinnering verzonden -

• Download voorbeeld tweede herinnering

Klik hierop om een voorbeeld van de tweede herinnering te downloaden. Dit betreft een Word bestand welke in PDF formaat zal worden verstuurd naar de relatie, als deze herinnering wordt verwerkt.

Let op: De herinnering wordt gegenereerd op basis van een template. Voor het wijzigen van het template, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Maak tweede herinnering:

Klik hierop om de tweede herinnering aan te maken. Afhankelijk van uw instellingen, wordt een bericht klaar gezet in de correspondentie bij 'Te verzenden' of direct verstuurd naar de relatie.

Let op: Om in te stellen of de herinnering wel of niet direct verzonden moet worden, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Uitsluiten debiteur:

Klik hierop om de relatie uit te sluiten van het herinneringsproces. Vervolgens kunt u instellen hoeveel dagen de relatie uitgesloten moet worden.

• Start proces opnieuw:

Klik hierop om het herinneringsproces opnieuw op te starten. Hiermee is het mogelijk om opnieuw de 1e, 2e en laatste herininering aan te maken.

- Tweede herinnering verzonden -

• Download voorbeeld laatste herinnering

Klik hierop om een voorbeeld van de laatste herinnering te downloaden. Dit betreft een Word bestand welke in PDF formaat zal worden verstuurd naar de relatie, als deze herinnering wordt verwerkt.

Let op: De herinnering wordt gegenereerd op basis van een template. Voor het wijzigen van het template, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Maak laatste herinnering:

Klik hierop om de laatste herinnering aan te maken. Afhankelijk van uw instellingen, wordt een bericht klaar gezet in de correspondentie bij 'Te verzenden' of direct verstuurd naar de relatie.

Let op: Om in te stellen of de laatste herinnering wel of niet direct verzonden moet worden, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Herinneringen'.
  • Uitsluiten debiteur:

Klik hierop om de relatie uit te sluiten van het herinneringsproces. Vervolgens kunt u instellen hoeveel dagen de relatie uitgesloten moet worden.

• Start proces opnieuw:

Klik hierop om het herinneringsproces opnieuw op te starten. Hiermee is het mogelijk om opnieuw de 1e, 2e en laatste herininering aan te maken.

- Laatste herinnering verzonden -

• Uitsluiten debiteur:

Klik hierop om de relatie uit te sluiten van het herinneringsproces. Vervolgens kunt u instellen hoeveel dagen de relatie uitgesloten moet worden.

• Start proces opnieuw:

Klik hierop om het herinneringsproces opnieuw op te starten. Hiermee is het mogelijk om opnieuw de 1e, 2e en laatste herininering aan te maken.

- Uitgesloten -

• Activeren debiteur:

Klik hierop om de uitgesloten relatie weer op te nemen in het herinneringsproces. Eventuele nieuwe herinneringen worden na het activeren automatisch klaargezet.

- Afgerond-

• Geen:

Een herinneringsproces wordt automatisch afgerond als er geen openstaande posten meer zijn waarvan de betalingsdatum is verstreken. Wanneer een herinneringsproces deze status heeft, zijn er geen acties mogelijk.