Servicekostenafrekeningen - Details en Acties

Om de detailgegevens van een servicekostenafrekening te zien, klik op de servicekostenafrekening. Dit kan onder andere in het totaaloverzicht van de servicekostenafrekeningen (zie Financieel → Servicekosten).

1. Algemeen

• Servicekostenafrekening:

Hier wordt het unieke kenmerk van de afrekening getoond. Dit kenmerk wordt automatisch gegenereerd.

• Eigenaar:

Hier wordt getoond binnen welke adminstratie / eigenaar de afrekening is gemaakt.

• Complex / Gebouw:

Hier wordt het object getoond waar de afrekening betrekking op heeft.

• Periode:

Hier wordt de periode getoond waar de afrekening betrekking op heeft.

• Aantal dagen:

Hier worden het totale aantal dagen van de periode getoond.

2. Te verdelen servicekosten

Hier worden de grootboekrekening getoond en de servicekosten die daarop zijn geboekt. Om de details te zien van de boeking, klik op de 3-horizontale strepen achter de naam van de grootboekrekening in de eerste kolom.

De kolom 'Niet verrekenen' toont of er boeking zijn die niet verrekend worden in de servicekostenafrekening. Indien u bepaalde boekingen niet wilt verrekeken:

- klik op de 3-horizontale strepen achter de naam van de grootboekrekening in de eerste kolom;

- selecteer de boeking door middel van het selectieboxje;

- klik op 'Niet verrekenen'.

De kolom 'Verrekend' toont of alle geboekte kosten zijn toegewezen aan een huurder/verhuurbare eenheid. Als dit niet het geval is, dan wordt het 'Verschil' getoond.

De kolom 'Administratiekosten' toont de totale administratiekosten die per grootboekrekening in rekening worden gebracht.

- Is er een ander percentage voor de administratiekosten gewenst, dan kunt u dit instellen bij het object in het tabblad 'Instellingen servicekosten'.

- Wilt u handmatig een bedrag instellen voor de administratiekosten, klik op het 'i' icoon in de kolom 'Administratiekosten' en pas de bedragen aan.

3. Verhuurbare eenheden

Hier worden alle verhuurbare eenheden binnen het object getoond en de details van de servicekosten, voorschotten en administratiekosten.

Klik op een verhuurbare eenheid om meer details te zien van de verdeling van de servicekosten.

Indien de verdeelsleutel 'Vrij toewijzen' is, klik dan op het 'i' icoon in de kolom 'Servicekosten' om de kosten toe te wijzen.

Wilt u handmatig een bedrag instellen voor de administratiekosten, klik op het 'i' icoon in de kolom 'Administratiekosten' en pas de bedragen aan.

4. Geschiedenis en opmerkingen

Hier wordt de geschiedenis van de afrekening getoond. Zo is hier bijvoorbeeld terug te zien wanneer de afrekening is opgevoerd, goedgekeurd en eventueel heropend. Dit wordt automatisch aangemaakt indien een gebruiker een handeling aan de factuur uitvoert.

Klik op '+ Opmerking' om een opmerking toe te voegen.

5. Acties

Afhankelijk van de status van de afrekening, kunt u de volgende acties uitvoeren. Per status staat aangegeven welke acties dit zijn.

Concept -

• Verwerken

Als u hierop klikt wordt de afrekening verwerkt. De afrekening krijgt dan de status 'Ingediend ter goedkeuring' en de verkoopfacturen staan klaar bij 'Servicekosten' → 'Goedkeuren'. Worden de verkoopfacturen (gedeeltelijk) afgekeurd, dan wordt de gehele afrekening automatisch heropend.

• Annuleren

Hiermee wordt de afrekening geannuleerd. De afrekening krijgt dan de status 'Geannuleerd'.

Ingediend ter goedkeuring -

• Heropenen:

Hiermee wordt de afrekening heropend. De servicekostenafrekening verkoopfacturen worden vervolgens automatisch geannuleerd.

Verwerkt -

• Heropenen:

Hiermee wordt de afrekening heropend. Voor de servicekostenafrekening verkoopfacturen worden vervolgens automatisch creditfacturen aangemaakt.

Geannuleerd-

• Heropenen:

Hiermee wordt de geannuleerde afrekening heropend.