Scan en herken - Hoe verbeter ik de resultaten van Scan en herken?

Met de functie 'scan en herken', worden inkoopfacturen ingelezen en factuurgegevens worden automatisch ingevuld. Om de resultaten van het invullen te verbeteren, kunt u het volgende doen.

1. Verbeteren resultaten - algemeen

1. Alleen de volgende type bestanden worden toegevoegd:
    • pdf
    • Afbeeldingen (.jpeg, .png, .gif, .bmp)
    • UBL (dit is een XML bestand die speciaal is ontwikkeld voor elektronisch facturen, vraag u leverancier of dit meegestuurd. Dit type bestand wordt het beste 'herkend')
    • De minimale bestandsgrootte van het bestand moet 15KB zijn

2. Zorg dat bij de 'Leveranciers' zoveel mogelijk gegevens zijn ingevuld. Zoals:
    • KvK nummer
    • BTW nummer
    • Bankrekeningnummer
    • Financiële voorkeursgegevens: zoals de betaalwijze, betaaltermijn en grootboekrekening

3. Voorkomt dat Leveranciers dubbel in het systeem staan.
    • Archiveer de niet gebruikte Leveranciers.
    • Wilt u beide leveranciers behouden maar met elkaar samenvoegen? Dit kunt u niet zelf doen. Neem hiervoor contact op met de helpdesk.

4. Voorkom dat Eigenaren dubbel in het systeem staan.

2. Verbeteren resultaten - pdf of afbeeldingsbestand

1. Vraag de leverancier om UBL bestanden mee te sturen. Dit is een XML bestand die speciaal is ontwikkeld voor elektronisch facturen, gegevens van dit type bestand worden het beste herkend.
  2. Voorkom dat gescande documenten worden gestuurd maar vraag om het originele pdf bestand of afbeelding.
  3. Zorg dat de factuur wordt geadresseerd aan de Eigenaar/administratie waarin de factuur geboekt moet worden.
  4. Zorg dat de naam van de Eigenaar correct is gespeld (op de factuur en in Bloxs).