Diensten - Details en Acties

Om de detailgegevens van een dienst te zien, klik op de dienst in het totaaloverzicht van de diensten (zie Financieel → Diensten). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van de dienst:

1. Algemeen

• Contract:

Hier wordt het contract getoond welke aan deze dienst is gekoppeld.

• Van:

Hier wordt getoond door wie de dienst is geleverd.

• Aan:

Hier wordt getoond aan wie de dienst is geleverd.

• Leveringsdatum:

Hier wordt de datum getoond waarop de dienst is geleverd.

• Verkoopfactuur:

Hier wordt het nummer van de verkoopfactuur getoond, welke voortgekomen is uit deze dienst. Indien de dienst nog in concept staat, dan is de verkoopfactuur nog niet aangemaakt en daardoor niet zichtbaar.

2. Diensten

Hier worden de geleverde diensten getoond. Indien de dienst in concept staat en u klikt op 'Wijzigen', dan kunt u hier de details van de dienst wijzigen. Bijvoorbeeld door het aantal aan te passen of een ander bedrag per stuk in te voeren.

3. Acties

Afhankelijk van de status van de dienst, kunt u de volgende acties uitvoeren. Per status staat aangegeven welke acties dit zijn.

- Nieuw -

• Opslaan

Als u hierop klikt wordt de dienst opgeslagen. De dienst krijgt dan de status 'Concept'.

• Opslaan en nieuw:

Als u hierop klikt wordt de dienst opgeslagen. De dienst krijgt dan de status 'Concept'. Vervolgens kunt u direct een nieuwe diensten aanmaken.

• Verwerken

Met de knop 'Verwerken' wordt de dienst verwerkt en wordt automatisch een verkoopfactuur aangemaakt.

Let op: Heeft u ingesteld dat de hieruit voortvloeiende verkoopfactuur direct goedgekeurd moet worden, dan wordt deze factuur direct verwerkt. Heeft u dit niet ingesteld, dan staat de verkoopfactuur klaar te goedkeuring. U kunt dit instellen in 'Admin' → 'Financieel' → 'Diensten'.
  • Terug:

Hiermee gaat u terug naar het overzicht met diensten, er wordt hierdoor geen dienst aangemaakt.

- Concept -

• Wijzigen

Als u hierop klikt kunt u de dienst wijzigen. Vervolgens zijn de gegevens van de dienst aan te passen.

• Verwerken

Met de knop 'Verwerken' wordt de dienst verwerkt en wordt automatisch een verkoopfactuur aangemaakt.

Let op: Heeft u ingesteld dat de hieruit voortvloeiende verkoopfactuur direct goedgekeurd moet worden, dan wordt deze factuur direct verwerkt. Heeft u dit niet ingesteld, dan staat de verkoopfactuur klaar te goedkeuring. U kunt dit instellen in 'Admin' → 'Financieel' → 'Diensten'.
  • Annuleren

Hiermee wordt de factuur geannuleerd. De factuur krijgt dan de status 'Geannuleerd'.

- Verwerkt -

• Downloaden

Hiermee kunt u de verkoopfactuur downloaden.

• Maak kopie

Hiermee wordt een kopie van de dienst gemaakt. De gekopieerde dienst is vervolgens te bewerken.

Geannuleerd -

• Geen acties mogelijk:

Geannuleerde diensten kunnen niet meer heropend worden, maak hiervoor een nieuw dienst aan.