Eigenaren - Details

Om de detailgegevens van een eigenaar te zien, klikt u op de eigenaar in het totaaloverzicht van alle eigenaren (zie Relaties → Eigenaar). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van de eigenaar.

Bij het openen van de detailgegevens wordt het volgende scherm zichtbaar.

1. Tabbladen

• Eigenaar:

Hier worden de algemene gegevens van deze eigenaar getoond, welke gegevens dit zijn is nader toegelicht in dit artikel.

• Contactpersonen:

Hier worden personen getoond welke tot deze relatie behoren.

• Objecten:

Hier worden de objecten getoond waarvan deze relatie de eigenaar is.

• Contracten:

Hier worden contracten getoond waar de relatie aan gekoppeld is, bijvoorbeeld huurcontracten van objecten waarvan deze relatie de eigenaar is.

• Facturen:

Hier zijn de facturen terug te vinden, welke gekoppeld zijn aan deze relatie.

• Instellingen huurafrekening:

Indien u gebruikt maakt van huurafrekeningen, dan kunt u hier de huurafrekening voor deze specifieke eigenaar instellen. Hierin kunt u o.a. instellen of u voor deze eigenaar huurafrekening wenst te maken, per welke periode (bijvoorbeeld per maand) en de beheervergoeding instellen.

• Huurafrekeningen:

Hier worden de huurafrekening voor deze eigenaar weergegeven. Dit betreffen reeds verwerkte, concept en/of geannuleerde huurafrekeningen.

• Bestanden:

Hier worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan deze relatie, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.

• Communicatie:

Hier wordt de communicatie met deze relatie getoond. Dit betreffen de verzonden en ontvangen mailberichten. Mailberichten van verzonden facturen, herinneringen en indexeringen zijn hier bijvoorbeeld ook terug te vinden. Tevens kunt u in dit tabblad losse notities toevoegen.

• Taken:

Hier worden taken getoond die gerelateerd zijn aan deze relatie.

• Instellingen uitgaande mail:

Hier kunt u alternatieve e-mailadressen selecteren voor het verzenden van automatisch aangemaakte e-mail (e-mail met facturen, herinneringen, indexeringen en meldingen). Huurders van een object van deze eigenaar, krijgen deze e-mails dan niet van het standaard gehanteerde e-mailadres maar van het hier te selecteren alternatieve e-mailadres.

• Portaal:

Hier kunt u de toegang tot het eigenarenportaal beheren. Zo kunt u hier toegang verschaffen tot het portaal, de toegang blokkeren en/of het wachtwoorden resetten.

Tevens kunt u, zodra er toegang is verschaft tot het portaal, een voorbeeld bekijken van het portaal. Hiermee kunt u exact hetzelfde zien als wat de relatie ziet in zijn/haar portaal.

• Sleutels:

Hier kunt u de sleutels bekijken die zijn uitgegeven en/of ingenomen bij de relatie. Het vastleggen van het sleutelbeheer wordt gedaan bij 'Objecten', daar kunt u sleutels aanmaken en koppelen aan relaties.

• Vrije velden:

Hier wordt de informatie getoond die zijn vastgelegd in de 'Vrije velden'. De 'Vrije velden' zijn informatievelden die u zelf kunt aanmaken in Admin → Relaties → Eigenaren, en vervolgens kunt vullen in dit tabblad.

Let op: Of al de genoemde tabbladen getoond worden, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er tabbladen, dan kunt u dit instellen in Admin → Relaties → Eigenaren.

2. Eigenaar

Hier staan de contactgegevens van de relatie.

Tevens kunt u hier o.a. aangeven of de NAW-gegevens van de eigenaar op de gegenereerde documenten getoond moeten worden. Zet hiervoor het vinkje aan bij 'Gebruik NAW eigenaar'.

Let op: Mogelijk moeten uw templates aangepast worden indien u gebruik wilt maken van de optie 'Gebruik NAW eigenaar', neem hiervoor contact op met de helpdesk.

3. Financieel

Hier staan de financiële detailgegevens van de relatie. U kunt hier o.a. de bankrekeningen instellen die gebruikt moeten worden, de standaard grootboekrekening voor de waarborgsommen instellen en opmerkingen plaatsen.

Tevens kunt u hier instellen of inkoopfacturen door de eigenaar goedgekeurd moeten worden (in het eigenarenportaal). En u kunt aangeven of er BTW vrijstelling van toepassing is voor de eigenaar.

Let op: U kunt alleen bankrekeningen koppelen aan eigenaren, die staan ingesteld in 'Admin' → 'Financieel' → 'Bankrekeningen'. De bankrekening moet een derdengeldrekening zijn of specifiek voor die eigenaar zijn.

4. Archiveren

Indien u de relatie niet meer gebruikt, kunt u deze relatie archiveren middels de knop 'Archiveren'De relatie wordt nu niet meer getoond als actieve relatie maar als inactieve relatie.

5. Wijzigen