Portaalbeheer - Huurdersportaal

Om de instellingen van het huurdersportaal te configureren, ga naar 'Admin' → 'Portaalbeheer' → 'Huurdersportaal'.

1. Huurdersportaal gebruiken

Door het aanzetten van deze optie, kunt u gebruik maken van het 'Huurdersportaal'. Bij elke 'Huurder' wordt, na het aanzetten van deze optie, een tabblad met 'Portaal' getoond. Hier kunt u de relatie toegang verstrekken tot het portaal. Toegang verstrekken kan ook via 'Admin' → 'Portaalbeheer' → 'Toegang beheren'.

2. E-mail

• E-mail afzendadres:

Hier kunt u het e-mailadres selecteren welke wordt gebruikt voor het verzenden van de inloggegevens voor het huurdersportaal. Om een e-mailadres toe te voegen of te wijzigen, ga naar het onderdeel 'Admin' → 'Koppelingen' → 'E-mail'.

• Onderwerp e-mail inloggegevens:

Hier kunt u het onderwerp wijzigen van de e-mail met de inloggegevens die wordt verzonden naar de huurder. U kunt hier een vrije tekst invullen.

• Template e-mail inloggegevens:

Hier kunt u het template van de e-mail wijzigen, dit betekent o.a. de vormgeving van de e-mail en de tekst die in de mail wordt weergegeven. Klik op de knop 'Wijzigen' om de template tool te openen.

Met de download-knop kunt u het template downloaden zodat u deze bijvoorbeeld kunt bewerken in een extern programma, met de upload-knop kunt u een template bestand uploaden.

• Onderwerp e-mail nieuwe inloggegevens:

Hier kunt u het onderwerp wijzigen van de e-mail met de inloggegevens die wordt verzonden naar de huurder wanneer hij/zij het wachtwoord opnieuw moet instellen. U kunt hier een vrije tekst invullen.

• Template e-mail nieuwe inloggegevens:

Hier kunt u het template van de e-mail wijzigen, dit betekent o.a. de vormgeving van de mail en de tekst die in de mail wordt weergegeven. Klik op de knop 'Wijzigen' om de template tool te openen.

Met de download-knop kunt u het template downloaden zodat u deze bijvoorbeeld kunt bewerken in een extern programma, met de upload-knop kunt u een template bestand uploaden.

Let op: Voordat u een template gaat wijzigen, is het advies om het template te downloaden en op te slaan op uw pc. Mochten er onverhoopt fouten zijn gemaakt in het wijzigen van het template, dan kunt de oude versie opnieuw uploaden.

3. Tabbladen

• Uw informatie:

Door het aanzetten van deze optie wordt het menu item 'Uw informatie' getoond in het huurdersportaal. In het onderdeel 'Tabbladen beheren', kunt u instellen welke informatie hier getoond moet worden.

• Details tonen:

Door het aanzetten van deze optie worden de detailgegevens van de huurder getoond in het portaal. Dit betreffen de adres- en contactgegevens van de huurder, bankrekening(en) en wat het openstaand saldo van de huurder is.

• Contracten tonen:

Door het aanzetten van deze optie worden de huurcontracten van de huurder getoond in het portaal. Dit betreffen de detailgegevens van het contract zoals de verhuurder, het object, de start- en einddatum, de opzegtermijn en de indexeringsdatum.

Tevens worden de actieve contractregels getoond en de aan het contract gekoppelde bestanden.

Let op: De bestanden die zijn toegevoegd in het tabbladen 'Bestanden' van een contract zijn ok zichtbaar bij het contract in het huurdersportaal en kunnen daar gedownload worden door de huurder.

• Financieel overzicht tonen:

Door het aanzetten van deze optie worden de financiële gegevens van de huurder getoond in het portaal. Dit betreffen alle facturen en het openstaande saldo per factuur.

Door op de factuur te klikken kan de huurder de factuur downloaden als Pdf-bestand.

• Meldingen:

Door het aanzetten van deze optie wordt het menu item 'Meldingen' getoond in het huurdersportaal. De huurder heeft hierdoor de mogelijkheid om meldingen aan te maken en bestaande meldingen in te zien.

4. Weergave/huisstijl

• Welkomstscherm:

Hier kunt u instellen wat er getoond wordt in het welkomstscherm van het huurdersportaal. U kunt hier onder andere afbeeldingen en hyperlinks (naar bijvoorbeeld uw website) in toevoegen.

• Logo:

Hier kunt u het logo uploaden welke gebruikt moet worden in het huurdersportaal. Klik op 'Browse' om het logo te uploaden.

Wordt het logo niet op de gewenste manier getoond? Controleer dan de instellingen in het onderdeel 'Huisstijl aanpassen'.

• Achtergrondafbeelding:

Hier kunt u de achtergrondafbeeldingen uploaden welke gebruikt moet worden in het huurdersportaal. Klik op 'Browse' om de afbeelding te uploaden.

Wordt de achtergrond niet op de gewenste manier getoond? Controleer dan de instellingen in het onderdeel 'Huisstijl aanpassen'.

• Huisstijl aanpassen:

Hier kunt u de stijl van het huurdersportaal instellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van CSS.

Let op: Heeft u hulp nodig bij het stylen van uw huurdersportaal? Wilt u bijvoorbeeld dat de styling van uw website, wordt doorgevoerd in het huurdersportaal? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk en helpen we u graag verder.