Open navigation

Financieel - Diensten

Om de instellingen van de diensten te configureren, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Diensten'.

 

 

1. Algemeen

  • Dienstnummer:

Elke dienst heeft een unieke referentie, dit heet het 'Dienstnummer'. De opbouw van deze code is standaard geconfigureerd, indien u een andere code wenst, bijvoorbeeld een andere beginletter of cijferreeks, dan kunt u dat hier aanpassen. 


  • Diensten:

Hier kunt u de items voor diensten beheren. Zodra de dienst wordt verwerkt, leidt dit tot een verkoopfactuur met daarin voor ieder item een factuurregel.


Klik op een item om de eigenschappen van het item te wijzigen, hierin kunt u onder andere de naam van het item instellen, de bijbehorende grootboekrekening wijzigen en de prijs per stuk wijzigen.

Klik op '+ Dienst toevoegen' om een item toe te voegen.


2. Koppelen met huurcontracten/en objecten

  • Huurcontract en/of object(en) gebruiken:

Door het aanzetten van deze optie kunt u bij het aanmaken van een dienst, een huurcontracten en/of object kiezen. Door deze koppeling, wordt bij het aanmaken van een verkoopfactuur voor de dienst, het huurcontract en/of object ook gekoppeld in de verkoopfactuur.


De factuur wordt ook getoond in het tabblad 'Facturen' van het huurcontract.


  • Dienst voor gebouwen en complexen vastleggen:

Door het aanzetten van deze optie, wordt een tabblad 'Diensten' toegevoegd aan de gebouwen en complex. In dit tabblad kunt u de dienst vastleggen die van toepassing zijn op het gebouw of complex.


Maakt u vervolgens een dienst aan voor het object, dan kunt u alleen kiezen uit de diensten die in het tabblad 'Diensten' van het gebouw of complex zijn vastgelegd. 

Voor units en bouwdelen geldt dat de dienst van het bovenliggende complex worden overgenomen,


Deze functie wordt alleen getoond, indien de daarboven genoemde functie (Huurcontract en/of object(en) gebruiken) aan staat.


3. Koppelen met huurcontracten/en objecten

  • Omschrijving factuurregel wijzigen:

Door het aanzetten van deze optie is het bij het aanmaken van een dienst mogelijk, om de 'Omschrijving op factuur' te overschrijven met een vrije tekst. In de factuurregel wordt deze omschrijving overgenomen en wordt (tussen haakjes) het aantal van de geleverde dienst erachter toegevoegd.


  • Bedrag p/s (excl. btw) kunnen wijzigen:

Door het aanzetten van deze optie, is het bij het aanmaken van een dienst, mogelijk om het bedrag per stuk van het dienstitem te wijzigen.


4. Verkoopfactuur

  • Onderwerp verkoopfactuur:

Hier kunt u het onderwerp van de verkoopfactuur voor de dienst instellen, daarbij heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken het variabele veld {Reference} om het dienstnummer weer te geven.


  • Standaard betaaltermijn:

Hier kunt u aangeven wat de voorkeursbetaaltermijn moet zijn voor de verkoopfacturen die automatisch worden aangemaakt na het verwerken van een dienst. De betaaltermijn is per verkoopfactuur handmatig aan te passen.


  • Automatisch goedkeuren verkoopfactuur:

Door het aanzetten van deze optie, worden verkoopfacturen van een dienst automatisch goedgekeurd als u in de detailpagina van de dienst op 'Verwerken' klikt.