Open navigation

Relaties - Algemeen

Om de algemene instellingen van de module Relaties te configureren, ga naar 'Admin' → 'Relaties'. 


 

1. Relatiecode

 

Elke relatie heeft een unieke referentie, dit heet de 'Relatiecode. De opbouw van deze code is standaard geconfigureerd, indien u een andere code wenst, bijvoorbeeld een andere beginletter of cijferreeks, dan kunt u dat hier aanpassen.


2. Algemeen


  • Personen gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Personen aan- of uitgezet worden.


  • Organisaties gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Organisaties aan- of uitgezet worden.


  • Leveranciers gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Leveranciers aan- of uitgezet worden.


  • Makelaars gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Makelaars aan- of uitgezet worden. Door het aanzetten van deze optie, wordt bij 'gebouwen' en 'complexen' een veld toegevoegd waarin u de makelaar kunt vastleggen.


  • Financiers gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Financiers aan- of uitgezet worden. 


  • Eigenaren gebruiken:

Hiermee kan het gebruik van het onderdeel Eigenaren aan- of uitgezet worden.


  • Notities gebruiken:

Deze optie maakt het mogelijk om notities te maken bij een relatie. Indien dit is aangezet, kunnen notities gemaakt worden in het tabblad Communicatie van de relatie.


  • Alternatief e-mailadres voor facturen, herinneringen en indexeringen gebruiken :

Deze optie maakt het mogelijk om de genoemde info naar een alternatief e-mailadres te sturen. Dit betreft een ander e-mailadres dan het standaard aan de relatie gekoppelde e-mailadres. Bijvoorbeeld naar een apart e-mailadres voor facturen. Als deze opties aan staat, kunt u de alternatieve e-mailadressen invullen in de detail gegevens van de Relatie.


  • Niet IBAN-rekeningnummers opslaan :

Indien deze optie uit staat, dan kunnen enkel IBAN rekeningnummers worden opgeslagen, die voldoen aan daarvoor geldende criteria. Zet u deze optie aan, dan is het rekeningnummer-veld vrij invulbaar.


  • Relatienummer tonen in zoekvelden voor relaties:

Deze optie maakt het mogelijk om in zoekvelden op relatienummer te zoeken. 



3. Relatietypes

 

Voor elke persoon of organisatie welk u opvoert, moet een relatietype geselecteerd worden. Dit is een vooraf gedefinieerde lijst. In 'Relatietypes' kunt u deze bekijken, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen.


4. Geslachten

 

Bij het opvoeren van personen is het verplicht om een geslacht te selecteren. In 'Geslachten' kunt u de geslachten bekijken, wijzigen, toevoegen en/of verwijderen.


Let op: U kunt een type geslacht of relatie niet verwijderen indien deze gekoppeld is aan een bestaande relatie. De naam van het type is wel te wijzigen, deze wijziging wordt dan doorgevoerd voor alle bestaande relaties met dat type.