Inkoopfacturen - Goedkeuren

Om de te goed te keuren verkoopfacturen te beheren, ga naar 'Financieel' → 'Inkoopfacturen' → 'Goedkeuren'.

1. Zoek

Hier kunt u aangeven voor welke eigenaar, maand en jaar u de goed te keuren inkoopfacturen wilt zien. Het is daarbij ook mogelijk om te kiezen voor alle eigenaren, alle maanden en/of alle jaren.

2. Overzicht

Hier ziet u een overzicht van alle goed te keuren inkoopfacturen. Klik op een inkoopfactuur om de detailgegevens te openen. Zie Inkoopfacturen - Details en Acties voor uitleg over de detailgegevens.

3. Weergaveopties

• Export:

Hiermee kan het overzicht geëxporteerd worden naar Excel.

• Kolomkiezer

Hiermee kunnen kolommen aan deze weergave toegevoegd of verwijderd worden.

• Zoeken:

Hiermee kunt u zoeken naar een specifieke inkoopfactuur.

4. Goedkeuren/Afkeuren

• Goedkeuren:

Klik op het vierkantje in de eerste kolom van het overzicht om een factuur te (de)selecteren of klik op het bovenste vierkantje om alle facturen te (de)selecteren. Vervolgens kunt u op 'Goedkeuren' klikken om alle de geselecteerde facturen in één keer goed te keuren.

De factuur krijgt dan de status 'Goedgekeurd' en staat klaar in 'Financieel' → 'Bank' → 'Betalingen'.

• Afkeuren

Klik op het vierkantje in de eerste kolom van het overzicht om een factuur te (de)selecteren of klik op het bovenste vierkantje om alle facturen te (de)selecteren. Vervolgens kunt u op 'Afkeuren' klikken om alle de geselecteerde facturen in één keer af te keuren.

Hiermee wordt de factuur afgekeurd en moet de reden van afkeuren ingevuld worden. De factuur krijgt dan de status 'Afgekeurd' en staat klaar bij 'Inkoopfacturen' → 'Te behandelen verkoopfacturen'.

5. Administratie van voorkeur

Hier kunt u een administratie van voorkeur instellen. Hierdoor worden alleen de goed te keuren inkoopfacturen getoond van de geselecteerde eigenaar.

Let op: Is deze optie in uw omgeving niet zichtbaar? Dan kunt u dit aanzetten in 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.