Financieel - Memoriaal boeken op BTW grootboekrekening

Wilt u memoriaal boeken een BTW grootboekrekening die is gekoppeld aan een BTW rubriek, dan werkt dit als volgt:

1. Ga naar 'Financieel' → 'Boekingen' → 'Memoriaal'
  2. Klik rechts op '+ Boeking'
  3. Selecteer de periode 'jaartal/00'
  4. Nu kunt u de BTW grootboekrekening selecteren.
Let op: BTW boekingen in periode 00 worden niet meegenomen in de BTW aangifte rapportage. Het boeken in periode 0 is daarom bedoelt om de grootboekrekening saldo's 'leeg' te boeken. Wilt u een BTW correctie doorvoeren? Ga hiervoor naar het volgende artikel Financieel - BTW boeking corrigeren