Contracten - Overzetten naar een andere eigenaar

Het is niet mogelijk om de eigenaar van een object en/of contract te wijzigen. De contracten en objecten moeten daarom opnieuw aangemaakt worden bij de nieuwe eigenaar, en bij de huidige eigenaar gearchiveerd worden.

Dit kunt u als volgt doen.

1. Objecten opnieuw opvoeren

1. Ga 'Objecten'
  2. Klik rechts op '+ Gebouw' of '+ Complex' en voer het object opnieuw op met de nieuwe eigenaar
    • Tip: Als u met twee schermen werkt, kunt u het oude object en het nieuwe object naast elkaar houden. Dit maakt het gemakkelijker om de informatie over te nemen.

2. Contracten opnieuw maken

1. Ga naar 'Contracten'
  2. Klik links op het type contract wat u aan wilt maken, 'Wonen' of 'BOG'
  3. Klik rechts op '+ Nieuw' om het nieuwe contract aan te maken.Let op: U kunt in het nieuwe contract dezelfde ingangsdatum overnemen. Bij 'Automatisch factureren vanaf' vult u de datum in per wanneer er vanuit de nieuwe eigenaar gefactureerd moet worden.
    • Let op: Indien u gebruik maakt van 'factuur eerste periode', zet dan de optie 'Factuur eerste huurperiode niet aanmaken' aan.
    • Tip: als u met twee schermen werkt, kunt u het oude contract en het nieuwe contract naast elkaar houden. Dit maakt het gemakkelijker om de informatie over te nemen.

3. Beëindigen van het oude contract

1. Ga naar 'Contracten'
  2. Zoek het huurcontract op.
  3. Klik op 'Beëindigen' en vul de einddatum in.
    • Let op: Zorg dat de 'Automatisch factureren vanaf' datum van het nieuwe contract, aansluit op de einddatum van het oude contract.

4. Archiveren van het oude object

1. Ga naar 'Objecten'
  2. Zoek het object op.
  3. Klik op 'Verkocht' en vul de verkoopdatum/archiveerdatum in.