Open navigation

Relaties - Leveranciers

Om de instellingen van leveranciers te configureren, ga naar 'Admin' → 'Relaties' → 'Leveranciers'.


 

1. Tabbladen

  • Tabblad 'Bestanden' gebruiken

Als deze optie ingeschakeld is, wordt in de relatiekaart van elke leverancier een tabblad 'Bestanden' weergegeven. Hierin kunnen bestanden toegevoegd worden. 


  • Tabblad 'Vrije velden' gebruiken

Door het aanzetten van deze optie, wordt bij de relatiekaart van elke leverancier een tabblad 'Vrije velden' weergegeven. Hierin kan informatie toegevoegd worden in hoofdstukken en velden die u zelf kunt configureren.


  • Vrije hoofdstukken

Hier kunt u de lijst met vrije hoofdstukken bekijken en wijzigen. Dit zijn de hoofdstukken die getoond worden in het tabblad 'Vrije velden'.


Klik op een hoodstuk om deze te wijzigen. Klik op '+ Hoofdstuk toevoegen' om een hoofdstuk toe te voegen.


  • Vrije velden

Hier kunt u de lijst met vrije velden bekijken en wijzigen. Dit zijn de velden die getoond worden in het tabblad 'Vrije velden'. U kunt hierin zelf aangeven wat voor een soort veld dit is, bijvoorbeeld een 'ja/nee', 'datum' of 'keuzelijst' veld.


Klik op een veld om deze te wijzigen. Klik op '+ Veld toevoegen' om een hoofdstuk toe te voegen.


2. Leverancierstype gebruiken

 

Met de optie 'Leverancierstype gebruiken' is het mogelijk om te werken met type leveranciers. Hierdoor kunt u per leverancier aangeven wat voor een type leverancier dit is, bijvoorbeeld welke type werkzaamheden deze leverancier verricht (bijvoorbeeld schoonmaker, glaszetter etc.).


3. Leverancierstypes

 

Als de optie 'Leverancierstype gebruiken' is ingeschakeld, dan kunt u hier leverancierstypes toevoegen, wijzigen en/of verwijderen. Klik op '+ Leverancierstype toevoegen' om een nieuw type toe te voegen.


4. Algemeen

  • Onderwerp (voorkeur):

Met deze optie is het mogelijk om per leverancier een voorkeur voor een onderwerp toe te voegen. Bij inkoopfacturen wordt dit onderwerp dan automatisch ingevuld zodra de betreffende leverancier wordt geselecteerd bij de inkoopfactuur. Dit is per inkoopfactuur nog wel handmatig te wijzigen.


  • Betaalmethode (voorkeur):

Met deze optie is het mogelijk om per leverancier een voorkeur voor een betaalmethode toe te voegen. Bij inkoopfacturen wordt deze betaalmethode dan automatisch ingevuld. Dit is per inkoopfactuur nog wel handmatig te wijzigen.


  • Betaaltermijn (voorkeur):

Met deze optie is het mogelijk om per leverancier een voorkeur voor een betaaltermijn toe te voegen. Bij inkoopfacturen wordt deze betaaltermijn dan automatisch ingevuld. Dit is per inkoopfactuur nog wel handmatig te wijzigen.


  • Grootboekrekening (voorkeur):

Met deze optie is het mogelijk om per leverancier een voorkeur voor een grootboekrekening toe te voegen. Bij inkoopfacturen wordt deze grootboekrekening dan automatisch ingevuld in de factuurregel. Dit is per inkoopfactuur nog wel handmatig te wijzigen.



5. Afwijkend e-mailadres voor meldingen


Met deze optie is het mogelijk om een ander e-mailadres te gebruiken waar de werkbon en eventuele herinneringen naar worden verstuurd.


6. Credit inkoopfacturen niet tonen bij betalingen


Met deze optie worden credit inkoopfacturen niet getoond in de lijst met betalingen.