Open navigation

Overzicht - Algemeen

In de module 'Financieel' beheert u de financiële zaken. Klik op 'Financieel' om deze module te openen. Vervolgens opent de pagina 'Overzicht'. 

 

 

1. Financieel overzicht


Hier wordt de balans en de winst- & verliesrekening van een eigenaar getoond. 


Klik op een grootboekrekening, om de onderliggende boekingen te tonen. In die details kunt o.a. gekoppelde relaties, facturen, contracten en/of objecten terugvinden.


2. Administratie en jaartal

  • Eigenaar:

Hier kunt u aangeven voor welke eigenaar het financiële overzicht getoond moet worden.


  • Jaartal:

Hier kunt u aangeven voor welk jaar het financiële overzicht getoond moet worden.


3. Weergaveopties

  • Geavanceerd:

Door het aanzetten van deze optie, verschijnen twee extra weergaveopties. Namelijk de optie om te filteren op 'object' (zie punt 4) en de mogelijkheid om specifieke periodes in het jaar te kiezen (zie punt 5).


  • Toon kolommenbalans:

Door het aanzetten van deze optie wordt de kolommenbalans getoond. Hierdoor kunt u de geselecteerde periode vergelijken met de periode een jaar daarvoor.


  • Toon alle grootboekrekeningen:

Staat deze optie uit, dan worden enkel de grootboekrekeningen getoond met een saldo anders dan €0,-. Zet deze optie aan ook om de grootboekrekeningen met een saldo van €0,- te tonen.


Let op: Zijn deze opties in uw omgeving niet zichtbaar? Dan kunt u dit aanzetten in 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige
  • Toon servicekosten overzicht:

Door het aanzetten van deze optie worden alle grootboekrekening getoond die zijn ingesteld specifiek voor servicekosten. Dit wordt alleen getoond indien u de 'Servicekostenafrekeningen' functie aan hebt staan. Dit kan aangezet worden in 'Admin' → 'Financieel' → 'Servicekostenafrekenignen'.


4. Filteren op object

  • Boekingen met en/of zonder object:

Hier kunt u aangeven of alle boekingen wilt tonen, alleen boekingen met object of alleen boekingen zonder object.


  • Object:

Indien alleen 'Boekingen met object' getoond worden, dan kunt u hier een specifiek object selecteren. Alleen de boekingen voor dat specifieke objecten worden dan getoond.


5. Periodes

  • Periode:

Hier kunt u specifieke periodes binnen het jaar selecteren. Hierdoor kunt u onder andere zien wat de balans was op een bepaald moment, en wat het resultaat is geweest in die specifieke periode(s).


6. Overzicht exporteren


Door middel van deze opties kunt u het financiële overzicht exporteren naar 'CSV' of 'Excel'.


Let op: Is de optie 'CSV export' in uw omgeving niet zichtbaar? Dan kunt u dit aanzetten in 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.

7. Administratie van voorkeur

 

Hier kunt u een administratie van voorkeur instellen. Deze optie is zichtbaar in de gehele financiële module, in de diverse overzichten wordt automatisch gefilterd op de administratie van de geselecteerde eigenaar. 

Tevens wordt deze administratie automatisch ingevuld bij het aanmaken van bijvoorbeeld een verkoopfactuur of een memoriaal boeking.


Let op: Is deze optie in uw omgeving niet zichtbaar? Dan kunt u dit aanzetten in 'Admin' → 'Financieel' → 'Overige'.