Contracten - Financieringen U/G

Om de instellingen van financieringscontracten voor uitgeleend geld te configureren, ga naar 'Admin' → 'Contracten' → 'Financieringen U/G'.

1. Velden tonen

• Tabblad bestanden:

Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij elk contract een tabblad 'Bestanden' weergegeven. Hierin kunnen bestanden toegevoegd worden.

• Tabblad onderpand:
    Als deze optie ingeschakeld is, wordt bij elk contract het tabblad 'Onderpand' weergegeven. Hierin kunnen gegevens ten aanzien van het onderpand worden vastgesteld.

2. Prolongeren

• Automatisch prolongeren:

Als deze optie ingeschakeld is, worden per factuurperiode automatisch facturen aangemaakt voor alle financieringen U/G contracten.

• Prolongatiedag:

Hier kunt u instellen op welke dag van de maand de facturen geprolongeerd moeten worden voor de volgende periode.

• Prolongatie onderwerp:

Hier kunt u instellen welke tekst als onderwerp voor de geprolongeerde facturen gebruikt wordt. U kunt hier een vrije tekst invullen en gebruik maken van variabele tekstvelden die het systeem automatisch vult, zoals de start- en einddatum van de geprolongeerde periode.

• Template factuur:

Hier kunt u het template van de factuur wijzigen, dit betekent o.a. de vormgeving van de factuur en de tekst die in de factuur wordt weergegevenKlik op de knop 'Wijzigen' om de template tool te openen.

Met de download-knop kunt u het template downloaden zodat u deze bijvoorbeeld kunt bewerken in een extern programma, met de upload-knop kunt u een template bestand uploaden.

Let op: Voordat u een template gaat wijzigen, het advies wij om het template te downloaden en op te slaan. Mochten er onverhoopt fouten zijn gemaakt in het wijzigen van het template, dan kunt de oude versie opnieuw uploaden.

3. Financieringsitems

Hier kunt u de financieringsitems beheren. Dit item kunt u kiezen wanneer u het contract wilt prolongeren.

Klik op een financieringsitem om de eigenschappen van het item te wijzigen, hierin kunt u onder andere instellen op welke grootboekrekeningen eventuele boekingen geboekt moeten worden.

Klik op '+ Financiering item toevoegen' om een nieuw item toe te voegen.