Open navigation

Indexeren - Details en Acties

Om de detailgegevens van een indexering te zien, klik op de indexering in het totaaloverzicht van de indexeringen (zie Contracten → Indexeren).


 

1. Details

 

Hier staan de detailgegevens van de indexering. Zoals het contract, de contractanten, de indexeringsmethode en de indexeringsdatum.


2. Contractregels

 

Hier staat per contractregel aangegeven wat het effect is van de indexering.


3. Acties

 

Afhankelijk van de status van de indexering, kunt u de volgende acties uitvoeren. Per status staat aangegeven welke acties dit zijn.


Let op: Indien u heeft ingesteld om de indexeringen automatisch goed te keuren, worden er geen indexeringen in concept klaar gezet maar direct verwerkt. Voor het wijzigen van deze instelling: ga naar Admin → Contracten → Indexeren.

 

- Concept -

  • Download concept:

Hiermee wordt een concept van de indexeringsbrief in PDF gedownload.


Let op: De indexeringsbrief wordt gegenereerd op basis van een template. Voor het wijzigen van het template, zie Contracten - Indexeringsmethoden.
  • Wijzig indexeringsdatum: 

De jaarlijkse indexeringsdatum is vastgelegd in het huurcontract, wilt u hier van afwijken dan kunt u via deze knop een andere datum instellen.


  • Wijzig indexeringspercentage: 

Het indexeringspercentage is gebaseerd op de indexeringsmethode welke is vastgelegd in het huurcontract, wilt u hier van afwijken dan kunt u via deze knop een ander percentage instellen.


  • Indexeren

Hiermee wordt de indexering doorgevoerd. Afhankelijk van uw instellingen wordt een indexeringsbrief klaar gezet in 'Correspondentie' → 'Te verzenden' of de indexeringsbrief is direct verstuurd naar de huurder.


  • Niet indexeren:

Hiermee kiest u ervoor om de indexering niet door te voeren, de indexering krijgt nu de status 'Geannuleerd'.




- Verwerkt -

  • Download:

Hiermee wordt een de verzonden indexeringsbrief in PDF gedownload.


  • Terugdraaien: 

Hiermee wordt de indexering teruggedraaid. Tevens worden de op basis van de indexering aangemaakte contractregels automatisch verwijderd. U kunt de indexering nu opnieuw verwerken.  

 



Geannuleerd -

  • Terugdraaien: 

Hiermee wordt de annulering teruggedraaid. U kunt de indexering nu opnieuw verwerken.