Open navigation

Financieel - Bankmutaties

Om de instellingen van de bankmutaties te configureren, ga naar 'Admin' → 'Financieel' → 'Bankmutaties'. 

 

 

1. Verdichting

  • Verdichting bankrekeningen:

Hier kunt u instellen onder welke standaard verdichting een nieuwe bankrekening geplaatst wordt. Wilt u een verdichting toevoegen of wijzigen, dan kunt u dit doen in 'Admin' → 'Financieel' → 'Verdichtingen'.


2. Code reeksen

  • Dagboek code reeks:

Hier kunt u instellen binnen welke reeks, dagboek codes automatisch aangemaakt moeten worden voor nieuw toegevoegde bankrekeningen.


Nieuwe dagboeken krijgen een opvolgende code binnen de reeks. Wanneer een code al in gebruik is, zal deze worden overgeslagen en wordt de eerstvolgende vrije code gebruikt.


  • Grootboekrekening code reeks:

Hier kunt u instellen binnen welke reeks, grootboekrekening codes automatisch aangemaakt moeten worden voor nieuw toegevoegde bankrekeningen.


Nieuwe grootboekrekening krijgen een opvolgende code binnen de reeks. Wanneer een code al in gebruik is, zal deze worden overgeslagen en wordt de eerstvolgende vrije code gebruikt.


De grootboekrekening wordt ten alle tijd toegevoegd bij de verdichting die is gekozen bij 'Verdichting bankrekeningen'.


3. Afletteren

  • Btw boeken bij het afletteren:

Door het aanzetten van deze optie, kunt u bij het afletteren direct de btw boeken. De functie 'Zelf boeken' wordt hierdoor uitgebreid met een keuzeveld voor het btw-tarief en een invulveld voor het btw-bedrag.


  • Afletteren op factuurregels:

Door het aanzetten van deze optie, worden bij het afletteren van een factuur alle factuurregels getoond en niet alleen het totaalbedrag van een factuur.


  • Teveel betaalde bedragen op debiteuren/crediteuren:

Door het aanzetten van deze optie, is het mogelijk om bij het afletteren teveel betaalde bedragen te boeken op debiteuren of crediteuren.


  • Afschriften wijzigen toestaan:

Door het aanzetten van deze optie, is het mogelijk om transacties handmatig toe te voegen en te verwijderen. 


  • IBAN match overnemen naar relatie:

Door het aanzetten van deze optie, wordt automatisch de IBAN van de relatie overgenomen vanuit de details van de transactie, en toegevoegd aan de detailgegevens van die relatie. Indien er reeds een IBAN bekend is voor de relatie, dan wordt deze niet bijgewerkt.


4. Taken

  • Gebruik taak voor afwijkend banksaldo

Door het aanzetten van deze optie, wordt er automatisch een taak aangemaakt indien het eindsaldo van een ingelezen bankbestand niet overeenkomst met het saldo van die bankrekening in Bloxs.


5. Automatisch boeken van banktransacties

  • Voorkeursvolgorde matchen facturen:

Hier kunt u de voorkeursvolgorde hanteren voor het automatisch matchen van facturen aan banktransacties. Daarbij heeft u de keuze uit: 'Oudste factuur eerst', 'Nieuwste factuur eerst' en 'Geen voorkeur'.


  • Banktransacties afkomstig uit betaal- en/of incassobatch:

Door het aanzetten van deze optie, worden automatische boekingen gemaakt voor automatisch gematchte banktransacties, waarvan herkend wordt dat die afkomstig zijn uit een betaal- en/of incassobatch van Bloxs.


  • Banktransacties waarvan relatie en factuurnummer wordt herkend:

Door het aanzetten van deze optie, worden automatische boekingen gemaakt voor automatisch gematchte banktransacties, waarvan zowel de relatie (op basis van het bankrekeningnummer) als het factuurnummer wordt herkend.


  • Banktransacties waarvan alleen de relatie wordt herkend:

Door het aanzetten van deze optie, worden automatische boekingen gemaakt voor automatisch gematchte banktransacties, waarvan alleen de relatie (op basis van het bankrekeningnummer) wordt herkend, en één van de volgende voorwaarden geldt:

  • Het een inkomende betaling betreft en er voor de herkende relatie één openstaande en onbetaalde verkoopfactuur bestaat die nog niet eerder is gematcht aan een banktransactie;
  • Het een inkomende betaling betreft en er voor de herkende relatie één openstaande en onbetaalde credit inkoopfactuur bestaat die nog niet eerder is gematcht aan een banktransactie;
  • Het een uitgaande betaling betreft en er voor de herkende relatie één openstaande en onbetaalde inkoopfactuur bestaat die nog niet eerder is gematcht aan een banktransactie;
  • Het een uitgaande betaling betreft en er voor de herkende relatie één openstaande en onbetaalde credit verkoopfactuur bestaat die nog niet eerder is gematcht aan een banktransactie.