Huurcontracten BOG - Details

Om de detailgegevens van een contract te zien, klikt u op het contract in het totaaloverzicht van de contracten (zie Contracten → Huurcontracten BOG). De detailpagina is ook te openen door te klikken op het snelkoppelingsicoon, deze staat weergegeven achter de naam van het contract:

1. Tabbladen

• Contract:

Hier worden de algemene gegevens van het contract getoond.

• Contractregels:

Hier worden de contractregels van dit contract getoond. De contractregels bepalen wat er gefactureerd kan worden voor dit contract. Hier kunt u contractregels inzien, wijzigen, toevoegen en verwijderen.

• Facturen:

Hier zijn de facturen terug te vinden welke gekoppeld zijn aan dit contract.

• Bijzondere bepalingen:

Hier worden de bijzondere bepalingen van dit contract getoond. Hier kunt u bijzondere bepalingen inzien, toevoegen en verwijderen.

• Initiële kosten:

Hier kunt u de initiële kosten voor dit concept contract inzien, wijzigen, verwijderen en/of toevoegen. Dit heeft verder geen effect op bijvoorbeeld de factureren die u verstuurt vanuit dit contract. Het kan wel opgenomen in een factuur als een contract nog de concept status heeft, zie ook Huurcontracten BOG (concept) - Details.

• Bestanden:

Hier worden bestanden getoond die gekoppeld zijn aan dit contract, bijvoorbeeld PDF-bestanden. Tevens kunt u hier bestanden toevoegen en ordenen in mappen.

• Taken:

Hier worden taken getoond die gerelateerd zijn aan dit contract.

Let op: Of al de genoemde tabbladen getoond worden, is afhankelijk van uw instellingen. Ontbreken er tabbladen, dan kunt u dit instellen in Admin → Contracten → Huurcontracten BOG.

2. Algemeen

Hier staan het contractnummer en de vrije naam weergegeven.

3. Contactgegevens

Hier staan de contractanten en de object(en) waarop dit contract betrekking heeft.

4. Looptijd

Hier staat de de ingangsdatum, einddatum en opzegtermijn. Daarnaast staat aangegeven of het contract automatisch verlengd moeten worden en wat de verlengingstermijn is.

5. Notificaties

Hier staat of er een expiratiemelding moeten worden verzonden voor dit contract, hoeveel maanden voor de einddatum de melding gemaakt moet worden en of het huurcontract een servicecontract heeft.

6. Financieel

Hier staan de details omtrent facturering en betaling, zoals de betaalwijze en termijn. Tevens wordt de indexeringsmethode en volgende indexeringsdatum benoemd. Wilt u wel of geen facturen prolongeren en/of verzenden voor dit contract, dan kan dit hier gewijzigd worden.

7. Borg

Hier staat of er een borg van toepassing is voor dit contract en wat het borgbedrag is. Tevens kunt u hier opmerkingen plaatsen.

8. Contractdocument genereren

Via de knop 'Print' kunt u een contract document genereren voor het desbetreffende contract. Hierbij kunt u kiezen voor Word of PDF.

Let op: Om een document te generen moet er een contracttemplate beschikbaar zijn. Contracttemplates kunnen toegevoegd worden in Admin → Contracten → Huurcontracten BOG.

9. Beëindigen

Via de knop 'Beëindigen' kunt een beëindigingsdatum voor het contract invullen en het contract beëindigen.

10. Wijzigen